"Περίπατο" πήγαν οι προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει για την μετατροπή της πλατείας Επτανήσου σε έναν παιδότοπο.

Η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ που είχε προωθήσει μια φοιτήτρια, μαζί με την ομάδα της, δίνοντας ζωή και χαρακτήρα σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Η πλατεία Επτανήσου ήταν μία από αυτές. Αρκετούς μήνες όμως μετά τα παγκάκια και οι κατασκευές που είχαν φτιαχτεί από τα μέλη της ομάδας και χρησίμευαν για δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά, εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Ο δήμος δεν φρόντισε να προχωρήσει την ιδέα της ομάδας για μετατροπή της μικρής αυτής πλατείας σε παιδότοπο και έτσι ο όλος σχεδιασμός έμεινε μισός. Όμως το θέμα για τους κατοίκους της περιοχής δεν σταματάει εκεί.

Τα παγκάκια και οι κατασκευές που είχαν φτιαχτεί για παιχνίδι έχουν φτάσει να είναι επικίνδυνα, τα ξύλα έχουν σαπίσει και γενικότερα η όλη πλατεία εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδάκια που πάνε εκεί για να παίξουν.

Επιπλέον τα παγκάκια και οι κατασκευές μετακινούνται κάθε τόσο από ομάδες νεαρών που πηγαίνουν τα βράδια εκεί και κάνουν τα δικά τους.

Η πλατεία έτσι όχι μόνο δεν μετατράπηκε εντέλει σε παιδότοπο, με παιχνίδια, με κατασκευές και χρώματα, αλλά έπεσε και αυτή στο όλο πλαίσιο της υποβάθμισης που δυστυχώς χαρακτηρίζει και άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

(Οι φωτογραφίες είναι του Στέφανου Λαϊνά).