Νέα μέτρα στην αγορά και κυρίως για συγκεκριμένες υπηρεσίες αυτής από τη στιγμή που στην εστίαση και στο εμπόριο, ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι σε σύγκριση με τα όσα ίσχυαν και πριν.

Η εντολή πάντως προς την ΕΛ.ΑΣ. και τα κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών είναι ρητή και έχει να κάνει με την αύξηση των ελέγχων για τα μέτρα προστασίας, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και σε ένα πιο αυστηρό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για παραβάσεις.

Το σκεπτικό είναι απλό: Τα μέτρα προστασίας που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων της επιτροπής θα πρέπει να εφαρμοστούν στον απόλυτο βαθμό γιατί είναι αυτά που θα βοηθήσουν την αγορά στο να παραμείνει ανοικτή.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι είναι η τελευταία ελπίδα για να επιτευχθεί ο περιορισμός της διασποράς και να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς να υπάρχει κάποιο νέο αντίκτυπο στην λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς.

Και επειδή αυτές τις μέρες πλησιάζουν οι μέρες της εορταστικής περιόδου και η κινητικότητα αυξάνεται, είναι απαραίτητο να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι έλεγχοι σε κάθε μορφή της οικονομίας. 

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και των κλιμακίων των ελεγκτικών υπηρεσιών θα εστιαστούν για ακόμα μία φορά στο εμπόριο και στα καταστήματα εστίασης. 

Επίσης θα υπάρξει και μία εντατικοποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις που θα πρέπει να βάλουν και αυτές οριστικό μπλόκο στους μη εμβολιασμένους με βάση την ΚΥΑ, όπως γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι.

Εξάλλου, ειδικό σχεδιασμό περιπολιών ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή συνωστισμών και ουρών, κυρίως έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα εν όψει της Black Friday. 

"Οργώνουν" την περιφέρεια του νομού

Ταυτόχρονα οι έλεγχοι δεν θα αφορούν μόνο την Πάτρα, αλλά και κάθε κοινότητα της περιφέρειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις περασμένες ημέρες οι έλεγχοι που έγιναν ήταν στο Διακοπτό, στον Ερύμανθο, στην Δυτική Αχαΐα, αλλά και σε χωριά των Καλαβρύτων.

Με λίγα λόγια η ΕΛ.ΑΣ και τα μικτά κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών, πέρα από το βάρος που θα πρέπει να δώσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα οργώσουν από άκρη σε άκρη την περιφέρεια του νομού. Στόχος είναι ένας και μόνος:

Ο περιορισμός της διασποράς και η τήρηση των μέτρων προστασίας, έτσι ώστε να μην έρθουν ακόμα χειρότερες ημέρες, σε μία τόσο κομβική περίοδο που η αγορά ελπίζει στο να πάρει μια ανάσα και να δει στα μαγαζιά της μια μεγαλύτερη κινητικότητα.