Επιβεβαιώνει την ύπαρξη νεκρών η αστυνομία της Γουόκεσα, στις ΗΠΑ, από το αιματηρό περιστατικό στο κέντρο της πόλης, όπου τζιπ «εισέβαλε» σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση.

«Το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε ή παρακολουθούσε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν των ΗΠΑ (βόρεια) προκάλεσε θανάτους, ενώ 11 ενήλικοι και 12 παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Νταν Τόμσον.

Έχει βρεθεί το αυτοκίνητο της επίθεσης

Νωρίτερα, ο κ. Τόμσον, είχε αναφέρει πως το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε συμμετέχοντες στην παρέλαση έχει ανακτηθεί, ότι ο τόπος του συμβάντος είναι πλέον ασφαλής και δεν θεωρείται πως υπάρχουν άλλες απειλές.

Υπάρχουν «νεκροί», είπε ο κ. Τόμσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το περιστατικό, για το οποίο οι αρχές ακόμη προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες. Απέφυγε να διευκρινίσει πόσοι είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.

Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί.

Έχει συλληφθεί ύποπτος

Είπε πως ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει συλληφθεί και κρατείται από την αστυνομία.

Ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Αρκετές δημοσιεύσεις σε social media, δείχνουν το πρόσωπο του ατόμου που φέρεται να σκόρπισε τον τρόμο με το τζιπ πέφτοντας πάνω στους ανθρώπους, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο.

Το πανεπιστήμιο Κάρολ, που έχει έδρα τη Γουόκεσα, ανακοίνωσε πως τέθηκε σε lockdown.