Στο Εφετείο Πατρών, εκδικάζεται την Τρίτη στις 23 Νοεμβρίου η έφεση του οδηγού κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πλημμελειοδικείου Πατρών με την οποία του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 5 ετών με πενταετή αναστολή για το θάνατο του Νίκου Καραπάνου, φοιτητή στο πέμπτο έτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά και ένας συμφοιτητής και συνοδηγός του Νίκου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μητέρας του Κατερίνας Καραντώνη ενόψει της δίκης  στις 14 Νοεμβρίου του 2015 ο οδηγός οδηγώντας σε ημικομματωδη κατάσταση λόγω μέθης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο του Νίκου Καραπάνου.

Το αυτοκίνητο του φοιτητή, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα του, κινείτο κανονικά, στο αντίθετο με αυτόν ρεύμα κυκλοφορίας της Ηρώων Πολυτεχνείου. Τον σκότωσε ακαριαία. Η εν λόγω υπόθεση δεν έχει κριθεί σε τελευταίο βαθμό.

Σύμφωνα με την κ. Καραντώνη πριν περάσει χρόνος από το συμβάν αυτό, ο κατηγορούμενος συνελήφθη έξω από νυχτερινό κέντρο να οδηγεί- ενώ η άδεια οδήγησης του είχε αφαιρεθεί- υπό την επήρεια και πάλι μέθης, γεγονός που οδήγησε στην τελεσίδικη καταδίκη του από το Εφετείο, σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινή γνώμη αφού έναν νέο παιδί έχασε τη ζωή του τόσο άδικα. Μάλιστα η μητέρα του άτυχου φοιτητή είχε βγει και είχε μιλήσει στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.