Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα από τον κορωνοϊό, με τον ιό να δείχνει δυστυχώς το πόσο φονικός είναι, έχοντας πάρει τη ζωή μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας από πέντε άτομα στην Πάτρα και στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τελευταίο θύμα του ιού είναι ο 31χρονος άνδρας που αφήνει πίσω του ένα μικρό παιδί. Ο 31χρονος δεν είχε κάνει το εμβόλιο γιατί είχε νοσήσει και παλιότερα. Έτσι παρέμενε ανεμβολίαστος.

Όμως νόσησε ξανά πριν από δέκα μέρες και αυτή τη φορά χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Ο ιός δεν του χαρίστηκε. Ο άτυχος άνδρας που είχε ένα υποκείμενο νόσημα αρρώστησε βαριά, η υγεία του επιδεινώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή, παρόλο που είχε διασωληνωθεί, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τεράστιες προσπάθειες για να τον σώσουν.

Δεν τα κατάφεραν. Είναι το πέμπτο θύμα του φονικού ιού μέσα σε λίγες μέρες. Θυμίζουμε ότι πριν από αυτόν είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή ο 60χρονος δικηγόρος, ο 52χρονος ταξιτζής, μία 51χρονη γυναίκα που αρνούνταν να πάει στο νοσοκομείο και ένας 51χρονος λογιστής από το Αγρίνιο που νοσηλευόταν στο Ρίο.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών; Δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Ο κορωνοϊός δεν χαρίζεται σε ανεμβολίαστους, δυστυχώς και δεν ξεχωρίζει ούτε αρνητές που είναι κάθετοι στις απόψεις τους, ούτε όσους έχουν αναστολές, ούτε ακόμα και αυτούς που για τους δικούς τους λόγους έχουν καθυστερήσει τον εμβολιασμό τους.