Είναι νέα, ωραία και κυρίως ταλαντούχα! Πρόκειται για την Λίλα Μπακλέση.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τη μυθοπλασία, για το αν την αγχώνει ο ανταγωνισμός και για την περιπέτεια της με τον κορονοϊό.

Πώς σου φαίνεται που φέτος όλο και περισσότερα κανάλια στρέφονται στη μυθοπλασία;

Χαίρομαι πολύ γι’ αυτήν την πορεία. Είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς τους ανθρώπους του χώρου να διηγηθούμε νέες ιστορίες. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Σε αγχώνει ο ανταγωνισμός;

Δεν με αγχώνει όμως καθόλου ο ανταγωνισμός. Χαίρομαι πολύ να βλέπω δουλειές συναδέλφων μου και τη διαφορετική ματιά τους.

Πώς βίωσες το διάστημα της πανδημίας;

Ήταν μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής μου. Δεν μπορούσα να αγκαλιάσω την οικογένεια μου και δεν μπορούσα να δουλέψω. Προσπαθώ να κοιτάζω με αισιοδοξία το μέλλον και να εκτιμώ τις μικρές στιγμές ευτυχίας που μου προσφέρει η καθημερινότητα.

Τι ήταν αυτό που σου έλειψε περισσότερο;

Η οικογένεια μου ,η δουλειά μου, τα ταξίδια, η ανεμελιά!

Νόσησες από κορονοϊό. Ήταν κάτι δύσκολο;

Ναι, δεν ήταν κάτι εύκολο. Δεν το πέρασα πολύ βαριά. Το αίσθημα κόπωσης όμως με ακολούθησε για πάνω από μήνα. Και αυτό ήταν το πιο τρομακτικό.

Πώς αντιμετώπισες αυτή την αναγκαστική απομόνωση, τι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό σου;

Δεν μπορούσα να σκεφτώ πολλά, είναι η αλήθεια. Ήθελα απλώς να γίνω καλά.

Αναθεώρησες πράγματα μετά από αυτή την περιπέτεια;

Όχι, δεν άλλαξε κάτι μέσα μου μετά από αυτό. Είχαν ήδη αλλάξει όλα από την αρχή της πανδημίας.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες όταν ήρθατε ολομόναχη στην Αθήνα για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

Ήμουν ευτυχής που για πρώτη φορά μπορούσα να ασχοληθώ μόνο με το θέατρο που δεν με ένοιαζε τίποτε άλλο. Δεν ένιωσα ποτέ ολομόναχη γιατί ανακάλυπτα έναν καινούριο κόσμο και τη θέση μου μέσα σε αυτόν. Κυρίως ανακούφιση αισθάνθηκα όταν ήρθα στην Αθήνα και οι όποιες δυσκολίες ήταν μάλλον ασήμαντες μπροστά σε αυτή τη χαρά του να βρίσκω επιτέλους το δρόμο μου!

Μετά το ελληνικό #metoo πιστεύεις ότι το θέατρο θα βγει πιο δυνατό;

Φυσικά θα βγει πιο δυνατό. Οι κακοποιητικές συμπεριφορές δεν χωράνε σε κανένα εργασιακό περιβάλλον. Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν, εσφαλμένα, ότι ο χώρος του θεάτρου είναι η εξαίρεση. Δυστυχώς η βία, είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία μας και αυτό μεταφράζεται και σε βία στους επαγγελματικούς χώρους. Μακάρι να καταφέρουμε την πολυπόθητη κοινωνική αλλαγή.

Πηγή:Εγώ