Παραμονή του Πολιούχου του Αγίου Ανδρέα ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα στους δρόμους και στις πλατείες της Πάτρας και η πόλη παίρνει ένα γιορτινό φως.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος ο γιορτινός διάκοσμος στην Πάτρα αναμένεται να ανάψει παραμονή του Πολιούχου, με την αχαϊκή πρωτεύουσα να φοράει τα χριστουγεννιάτικα της και να σκορπίζει σε όλη την όλη μία λάμψη από την ομορφότερη περίοδο του χρόνου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και ήδη τα συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει στην κορύφωση των προετοιμασιών, έχοντας στολίσει ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

Από εκεί και πέρα ο δήμος θα προχωρήσει σταδιακά στην τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων φώτων και στις συνοικίες εκτός του κέντρου της Πάτρας, έχοντας σαν στόχο να στολίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας της πόλης.

Μιας πόλης που έχει μεγάλη έκταση ξεκινώντας από την Ροδινή και φτάνοντας έως στα Καμίνια και από το Σούλι έως στην Παραλία. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς είναι αδύνατον να στολιστεί όλη αυτή η έκταση,  στόχος όμως της υπηρεσίας του ηλεκτροφωτισμού του δήμου είναι να βάλει μια λάμψη από τις γιορτές σε κάθε γειτονιά.

Σε ότι αφορά τους δρόμους του κέντρου ο φωτεινός διάκοσμος όπως κάθε χρόνο θα έχει διάφορα σχήματα και έτσι θα δούμε και φέτος τους μπλε αγγέλους, τα πράσινα έλατα, τα αστεράκια και όλα αυτά τα φωτάκια που μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ξεχωριστό φωτισμό θα έχουν και αυτή την χρονιά σημεία αναφοράς και τοπωνύμια της Πάτρας, με το πιο χαρακτηριστικό από όλων τις σκάλες της Αγίου Νικολάου, αλλά και διάφορα άλλα αγαπημένα μέρη του ιστορικού κέντρου της πόλης.


Να πάρει λάμψη και η αγορά

Ήδη η αγορά της Πάτρας μετράει αντίστροφο για το άναμμα του εορταστικού διακόσμου στο κέντρο της πόλης, ελπίζοντας ότι θα δώσει ένα φωτεινό και έναν διαφορετικό χρώμα στα μαγαζιά, βοηθώντας και την εμπορική κίνηση.

Πολλά από τα εμπορικά μαγαζιά, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει να στολίζουν γιορτινά τις βιτρίνες τους και μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν ακόμα περισσότερα τα καταστήματα αυτά που θα θελήσουν να μπουν και αυτά στο πνεύμα των γιορτών.

Εξάλλου το να αλλάξει το κλίμα κάπως και να ξεφύγουμε από την σκληρή ρουτίνα των ημερών, είναι κάτι που το έχουμε όλοι ανάγκη. Η πόλη και οι κάτοικοι της, αλλά και η αγορά με τα μαγαζιά της.