Η διασπορά έχει περάσει από τις οικογένειες και στους εργασιακούς χώρους, μολύνοντας εργαζόμενους παρόλο που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Εργαζόμενοι που λόγω της φύσης της δουλειάς τους έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο, μέρος του οποίου μπορεί να μην έχει εμβολιαστεί κολλάνε τον ιό. Όπως άλλωστε και συνάδελφοι τους που έχουν άτομα στην οικογένεια τους που δεν έχουν εμβολιαστεί πάνε στην εργασία τους και μολύνουν κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μερικές μέρες ψησταριά στο κέντρο της Πάτρας έκλεισε επειδή βρέθηκαν σε αυτή δύο κρούσματα από τους εργαζόμενους της οι οποίοι είχαν κάνει το εμβόλιο.

Παρόμοιο σκηνικό συνέβη και σε εμπορικό κατάστημα της Πάτρας, αλλά και σε γραφείο υπηρεσιών. Γενικότερα από τη στιγμή που η διασπορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι μεγάλη έχει επανέλθει και το φαινόμενο των κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους.

Στο μεταξύ οι πιέσεις από εργαζόμενους που έχουν κάνει το εμβόλιο προς τους εργοδότες τους για να κάνουν κάτι για συναδέλφους τους που δεν έχουν εμβολιαστεί ολοένα και μεγαλώνουν. 

Οι εργοδότες από την πλευρά τους πιέζουν με τον τρόπο τους τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους τους, έχοντας ως επιχείρημα τους τα παράπονα που δέχονται από τους συναδέλφους τους.

Υπάρχει έτσι ένα ποσοστό που ακούγοντας όλα τα παραπάνω, αλλά και τους περιορισμούς που αυξάνονται για τους ανεμβολίαστους μέσα από τα μέτρα που ανακοινώνονται πάνε και το κάνουν, ξεπερνώντας τις αναστολές τους.

Όμως υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν υποχωρούν, επιμένοντας στη στάση τους. Η πίεση πάντως συνεχίζεται στους εργασιακούς χώρους και αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη όσο η έξαρση είναι στην κορύφωση της και υπάρχουν κρούσματα.

Τα ποσοστά των εμβολιασμένων στους εργασιακούς χώρους εξακολουθούν να είναι μεγάλα, όμως από τη στιγμή που υπάρχει διασπορά, μεγάλη είναι και η ανησυχία.

Ειδικότερα, στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που σε ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό έχουν εμβολιαστεί, όμως έρχονται σε επαφή με άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο τους, αλλά ούτε και rapid τεστ, με βάση τα μέτρα που υπάρχουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα δύο πρόσφατα θύματα του κορωνοϊού στην Πάτρα ο 62χρονος δικηγόρος και ο 52χρονος ταξιτζής ήταν από αυτούς που αρνούνταν το εμβόλιο και δεν το είχαν κάνει.