"Μουρμούρες" φέρνει στους εκκλησιαστικούς κύκλους της Πάτρας το ζήτημα των rapid τεστ και της υποχρεωτικής επίδειξης των rapid τεστ για τους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μεγάλο μέρος των πιστών που συχνάζουν στις εκκλησίες της Πάτρας και εκκλησιάζονται, παραμένουν ανεμβολίαστοι και το μέτρο αυτό θα τους αναγκάσει στα rapid τεστ, πληρώνοντας τα από τη τσέπη τους. 

Το πιο ανησυχητικό ακόμα είναι ότι παρά την επίσημη θέση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και της Ιεράς Οικουμενικής Συνόδου που έχουν ξεκαθαρίσει με την στάση τους και τις ανακοινώσεις τους ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά και των μέτρων προστασίας, κάνοντας σχετικές εκκλήσεις, είναι κοινό μυστικό ότι ένα μεγάλο μέρος των κληρικών και των ιερέων της πόλης δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Το ακριβές ποσοστό των κληρικών που δεν έχει κάνει το εμβόλιο παραμένει άγνωστο τουλάχιστον στους φορείς της πολιτείας, αν και η τοπική εκκλησία γνωρίζει καλά το πόσοι έχουν εμβολιαστεί και το ποιοι δεν έχουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δέκα με δώδεκα ιερείς που θεωρούνται αρνητές είναι απλά και μόνοι οι «σκληροπυρηνικοί», αυτοί δηλαδή που έχουν δηλώσει δημόσια τη θέση τους κατά του εμβολίου και επηρεάζουν μέσα από την στάση τους τους πιστούς της ενορίας τους.

Όμως εκτός αυτών υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ιερέων και κληρικών, όχι μόνο μεγαλύτερων αλλά και νεαρών, που δεν δηλώνουν τόσο εμφανώς την στάση τους και αποφεύγουν να πάρουν δημόσια θέση. Ωστόσο δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Τα παραπάνω, άλλωστε, φαίνονται και από την διασπορά και τα κρούσματα που υπάρχουν στους χώρους της εκκλησίας, στους ιερείς, στο περιβάλλον των ενοριών αλλά και στους πιστούς τους.

Όλα αυτά εν όψει των γιορτών που έρχονται, με δεκάδες πιστούς που έχουν κάνει το εμβόλιο τους και οποίοι θέλουν να εκκλησιαστούν και να παρακολουθήσουν από κοντά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, δίχως να έχουν όμως κανένα φόβο για την υγεία τους.