Το δικό μου Μεσολόγγι - Έκθεση Χαρακτικής του Παναγιώτη Πριστούρη

Το Messolonghi by Locals σας προσκαλεί στην έκθεση χαρακτικής του Παναγιώτη Πριστούρη με τίτλο “το δικό μου Μεσολόγγι”.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
Ώρα: 19:00-21:00
Τοποθεσία: Τοπικός Κόμβος_Local HUB

Η έκθεση “το δικό μου Μεσολόγγι” αποτελεί μία εικονική περιήγηση σε στιγμιότυπα-εικόνες της περιοχής, τα οποία ο εικαστικός-χαράκτης Παναγιώτης Πριστούρης ανακάλυψε την περίοδο της καραντίνας και στη συνέχεια τα αποτύπωσε σε χαρακτικά έργα.

Προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με τον φυσικό πλούτο του Μεσολογγίου, ο καλλιτέχνης, δεν αρκείται μόνο στην παρατήρηση του. Συμμετέχει στην διαδικασία παραγωγής της εικόνας, αφουγκράζεται τα στοιχεία που απεικονίζει, παρατηρεί τα χρώματα και το μοναδικό φως που αποκαλύπτει τις φόρμες. Έτσι, μπαίνει στη διαδικασία ενός αμφίδρομου διαλόγου, εσωτερικού και εξωτερικού. Επομένως, το στιγμιότυπο γίνεται βίωμα και το βίωμα ένα στέρεο κομμάτι της καλλιτεχνικής του ταυτότητας.

Εν τέλει, ο κοινός τόπος γίνεται προσωπικός και το εφήμερο -έστω και αν αφορά μια μικρής διάρκειας στιγμή στο χρόνο- αποκτά μια ουσία. Ο κοινός τόπος γίνεται ο μη-τόπος του καλλιτέχνη, έτσι όπως ορίζεται από τον Marc Auge.

Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της χαρακτικής μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια που θα υλοποιήσει ο καλλιτέχνης.

Δηλώστε συμμετοχή: https://forms.gle/wu9Yv5iRviaq7AtGA

Διάρκεια έκθεσης: 27 Νοεμβρίου-31 Δεκεμβρίου
Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά: 11:00-14:00 & 18:00-20:00
Σάββατο: 10:00-13:00 & 18:00-20:00
Κυριακή 11:00-13:00
Κατόπιν συνεννόησης μπορεί να γίνει επίσκεψη και άλλη μέρα/ώρα

Ο Παναγιώτης Πριστούρης:

Σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Τεχνολογίες/Εφαρμογές από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Η αγάπη του για την τέχνη τον οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών από την οποία αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης με κατεύθυνση ζωγραφική. Από την πρώτη στιγμή, η χαρακτική και ο τομέας του Printmaking κέντρισε το ενδιαφέρον του.

Στην πορεία ανακάλυψε την πρωτόγνωρη διαδικασία της διδασκαλίας στον καλλιτεχνικό τομέα μέσω workshops, αλλά και συνεργασίας με ιδιωτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια. Εκπόνησε την πρακτική του άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus+ στο εργαστήριο εκτύπωσης και μεταξοτυπίας “Print Club Torino” στην Ιταλία. Εκεί, ανακάλυψε και συνδύασε μοντέρνες με παραδοσιακές τεχνικές εκτύπωσης και χάραξης. Το 2020 υλοποίησε την επιχειρηματική ιδέα που αφορά στο συγκερασμό της τέχνης και της πολιτισμικής προσβασιμότητας μέσω του προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs στην Ιταλο-ελληνική πολιτιστική οργάνωση για την εκπαίδευση “Microkosmos”.

Ο χαράκτης Παναγιώτης Πριστούρης είναι αναπληρωτής καθηγητής Εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχοντας διαρκή καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ατομικές και συμμετοχικές εκθέσεις.
Η χαρακτική και ο τομέας του Printmaking αποτελούν το αγαπημένο του πεδίο και στην ιστοσελίδα www.panospristouris.com μπορείτε να δείτε έργα και περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη.