Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ό Άγιος Ανδρέας» κ. Κώστας Πετρόπουλος μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και στον Max Fm.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο σε Κλινική του νοσηλευτηρίου η οποία φιλοξενεί ευαίσθητες ομάδες ασθενών, εργαζόμενοι έκαναν ράπιντ τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία αντί να πάνε σπίτι τους και να μπουν σε καραντίνα μέχρι το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, παρέμειναν στο πόστο τους μέχρι το τέλος της βάρδιας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Να σημειωθεί πως το μοριακό τεστ τελικώς βγήκε αρνητικό ωστόσο τι  θα μπορούσε να είχε συμβεί αν και το μοριακό έβγαινε θετικό και οι εργαζόμενοι είχαν έρθει σε επαφή με τους ευάλωτους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο δεν ήταν δυνατόν να φύγουν από το πόστο τους οι εργαζόμενοι καθώς θα τινάζονταν στον αέρα οι ιατρικές πράξεις. Παρέμειναν στην εργασία τους, τηρώντας όσον το δυνατόν τα μέτρα και συνέχισαν να δουλεύουν.