Επί 7 μήνες ο γιος του 58χρονου Λάκη από το Αγρίνιο πάσχιζε να πείσει τον πατέρα του να εμβολιαστεί.

«Άργησε να πάει. Του το λέγαμε. Έλεγε θα περιμένω, θα περιμένω να δω τι θα γίνει μέχρι τον Νοέμβριο και θα το κλείσω τον Νοέμβριο».

Κλείνει το ραντεβού του τελικά στα μέσα καλοκαιριού, το οποίο και ακυρώνει μετά από παρότρυνση καλοθελητών».

«Το είχε ακυρώσει το καλοκαίρι γιατί κάποιος τον φόβισε. Ένας από αυτούς τους ‘έξυπνους’», σημειώνει ο γιος του.

Εμβολιάζεται όλη η οικογένεια αλλά εκείνος ανένδοτος. Η σύζυγος και το κοριτσάκι έχει εμβολιαστεί. Ο γιος έχει νοσήσει αλλά κι αυτός θα εμβολιαστεί. Είχε δρομολογήσει το εμβόλιό του», λέει η κουμπάρα του θύματος.

Νόσησε μια μέρα πριν τον εμβολιασμό του

Άσχημα παιχνίδια της μοίρας. Μία μέρα πριν τον εμβολιασμό που είχε προγραμματίσει για τις 2 Νοεμβρίου, νοσεί με κορωνοϊό.

«Είχε κλείσει ραντεβού την Τρίτη και τη Δευτέρα ξεκίνησε πυρετός. Δεν πήγε να το κάνει γι’ αυτόν τον λόγο, επειδή είχε πυρετό. Τετάρτη του πέφτει ο πυρετός, νομίζει ότι έχει μια ίωση. Βγαίνει έξω. Το απόγευμα πάλι πυρετό. Πέμπτη πάλι πυρετό ξανακάνει rapid test πάλι αρνητικό. Πάει στο, γιατρό την Παρασκευή και του λέει ο γιατρός μάλλον έχεις κορωνοϊό».

Νοσηλεύτηκε για 12 μέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου και «κατέληξε» τα ξημερώματα της Τετάρτης μαζί με άλλους δύο ασθενείς.

«Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι. Οι δύο εντάξει ήταν υπερήλικες με ελαφρά υποκείμενα. Ο 58χρονος όμως δεν είχε τίποτε πέραν του ότι είχε παραπάνω κιλά», λέει ο Κώστας Μπακόπουλος, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου.

«Έχασα το στήριγμά μου. Παλεύω να κρατήσω τη μαμά μου εγώ. Την στηρίζω εγώ όσο μπορώ», σημειώνει ο γιος του θύματος.