Για την συμμετοχή των πολιτών στην εμβολιαστική διαδικασία επ αφορμής και του αυριανού ανοίγματος της πλατφόρμας για την τρίτη ή αναμνηστική δόση τού εμβολίου μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 από αύριο όσοι έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση ή την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για να κλείσουν ραντεβού. Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε πως αν χρειαστεί θα ανοίξουν και αλλά εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, την περασμένη Δευτέρα κλείστηκαν 105.000 ραντεβού τρίτης δόσης και χθες Τετάρτη, 55.000 ραντεβού για την τρίτη δόση. Καθημερινά, είπε, πραγματοποιούνται περίπου 25.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης, με τον συνολικό αριθμό εμβολιασμένων να ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με την κουβέντα που έχει ανοίξει για το αν θα πρέπει το πιστοποιητικό εμβολιασμού να ισχύει για όσους δεν εμβολιάζονται με την τρίτη δόση και έχει περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως υπάρχει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα αυτό και οι αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα σε επίπεδο υπουργών Υγείας, αλλά αυτή τη στιγμή μόνο η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα ισχύει για όσους έχει περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση και είναι άνω των 65 ετών, από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί το Μητρώο Εμβολιασμένων για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και η σχετική εφαρμογή στο gov θα ανοίξει πιθανότατα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.