Κύκλο σεμιναρίων με θέματα που αφορούν την τεχνική και τις μεθόδους διδασκαλίας του φλάουτου, οργανώνει το Ωδείο Πατρών Φιλαρμονικής Εταιρίας. Θα διδάξει ο σολίστας Γιώργος Σκριβάνος. Το 1ο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Θα συζητηθούν και εξεταστούν θέματα σχετικά με την τεχνική του οργάνου, με τις μεθόδους διδασκαλίας και την αποτελεσματικότητα του μαθήματος, τη σωστή στάση του σώματος και τη σωστή αναπνοή.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές όλων των επιπέδων, αλλά και σε δασκάλους φλάουτου που θα επιθυμούσαν να ανταλλάξουν ιδέες για το μάθημά τους.
Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται προετοιμασία και ακρόαση. Το σεμινάριο θα κλείσει με μικρή συναυλία.

Γιώργος Σκριβάνος
Έχει αποφοιτήσει από την Βασιλική Μουσική Ακαδηµία της Χάγης στην Ολλανδία µε Diploma Bachelor of Music και µε Master in Music Performance µε καθηγητές φλάουτου τους Rien de Reede, Thies Roorda, Emily Beynon, Kersten McKall και Patricia Morris. Με καθηγητή τον Mario Caroli παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο μαθηµάτων στο Conservatorio della Svizzera Italiana στο Lugano στην Ελβετία και µε υποτροφία το καλοκαιρινό σεµινάριο ACANTHES στο Metz της Γαλλίας για 2 έτη µε εξειδίκευση στη σύγχρονη μουσική και τις σύγχρονες τεχνικές του φλάουτου. Έχει πάρει επίσης Δίπλωµα φλάουτου µε βαθµό ΑΡΙΣΤΑ παµψηφεί στο Δηµοτικό Ωδείο Πατρών µε καθηγήτρια την Iwona Glinka.
Συμμετείχε ενεργά σε σεμινάρια φλάουτου µε τους Peter Lukas Graf, Trevor Wye, William Bennett, Phillipe Pierlotte, Will Offermans, Susan Milan, Lisa Ruoho. Έχει συμπράξει ως σολίστ µε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Ορχήστρα Πατρών και έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ µε διάφορα μουσικά σύνολα σε Ελλάδα, Ολλανδία και Γαλλία.
Είναι φλαουτίστας στο Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής και έχει συμπράξει µε την Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλικής Ακαδημίας της Χάγης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήµου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ την Ορχήστρα Πατρών και έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εθνικού Θεάτρου. Από το 2010-2013 ήταν μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Έχει ηχογραφήσει για την αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία ABLAZE RECORDS.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Omicron Ensemble. Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2021 διετέλεσε ως Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική της Ιθάκης.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που αφορούν τον covid-19. Η είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Για σπουδαστές μέχρι 18 ετών αρνητικό self-test, ενώ από 18 ετών και πάνω αρνητικό rapid-test.
Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φεραίου 7, τηλ. 2610-277740 και στο www.fe-odeiopatron.gr