Η ηρωική ΕΞΕΓΕΡΣΗ των φοιτητών στο πολυτεχνείο το 1973 αφύπνισε και κινητοποίησε την νεολαία και τους δημοκρατικούς πολίτες. Ήταν μια γροθιά ελπίδας στα θεμέλια του ξενοκίνητου τυραννικού καθεστώτος.

Η θυσία των ΗΡΩΩΝ του πολυτεχνείου άνοιξε δρόμο προς την ελευθερία, έφερε την άνοιξη για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και ατσάλωσε τις επόμενες γενιές στα κορυφαία θέματα, Δημοκρατία – Ελευθερία – Λαϊκή συμμετοχή

Η συμβολή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του πολυτεχνείου στην Ιστορική πορεία της χώρα μας έμεινε ανεξίτηλη και αποτελεί ΦΑΡΟ έμπνευσης, για δημοκρατικούς αγώνες και κοινωνικές διεκδικήσεις της νεολαίας και των ανθρώπων του μόχθου.

Σήμερα το Πολυτεχνείο είναι ΕΠΙΚΑΙΡΟ όσο ποτέ.

ΓΙΑΤΙ:

Η νεολαία μας δοκιμάζεται από τα νέα σύγχρονα αδιέξοδα και βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις, για να σπάσει τα δεσμά που την κρατούν καθηλωμένη. Χωρίς όνειρα, χωρίς εργασία, αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα.

Η Υγεία και Παιδεία στην χώρα μας είναι τα μεγάλα θύματα των συνεπειών της πανδημίας από την έλλειψη πολιτικής. Η αύξηση των ανισοτήτων και η πρόσβαση στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά είναι το μεγάλο δημοκρατικό διακύβευμα.

Οι δημοκρατικοί θεσμοί στην χώρα μας απαξιώνονται συνειδητά και η υπόθεση διακυβέρνησης γίνεται υπόθεση των λίγων, που υπηρετούν απροκάλυπτα τα συμφέροντα των ‘’πονηρών’’ και ‘’ημετέρων’’ που μαίνονται την χώρα και τον πλούτο της.

Ο αγώνας μας για κοινωνική δικαιοσύνη, πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα είναι ένας διαρκής αγώνας και θα τον δίνουμε καθημερινά σε όλα τα μέτωπα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μπροστά μας είναι ο Δρόμος που χάραξε το Πολυτεχνείο.