Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου την 17η Νοεμβρίου 1973. Ήταν μια Γιορτή Μνήμης για τους Ήρωες του Πολυτεχνείου, ανοιχτή σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ειδικότερα Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών εξέπεμψε στα ερτζιανά όπως και τότε που από το «Πανεπιστήμιο της Πάτρας» το παλιό Πολυκλαδικό στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ξεσήκωναν τους πολίτες να αντισταθούν κατά της δικτατορίας.

Ζωντάνεψαν οι μνήμες όταν κάποιες από τις «φωνές» των πρωτεργατών του κινήματος των φοιτητών της Πάτρας μίλησαν στον UpFm103,7 στην αφιερωματική εκπομπή που μαζί με συνεντεύξεις και την επιλεγμένη μουσική έδωσαν το στίγμα της μέρας. Στην εκδήλωση αποτυπώθηκε όλη δράση του φοιτητικού κινήματος στην Πάτρα της 15ης και 16ης του Νοέμβρη 1973. Τα ηγετικά στελέχη του τότε φοιτητικού Κινήματος οι Πανεπιστημιακοί Τζόγια Καππάτου και Δημήτρης Βεργίδης γύρισαν πίσω το χρόνο σε εκείνες τις μέρες. Παράλληλα η ζωντανή συναυλία με μουσικό συγκρότημα στο «Πάρκο της Ειρήνης» και η προβολή του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος Πάτρας από το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου έδωσαν το στίγμα πως το αποτύπωμα του Πολυτεχνείου έχει ρίζες.

Τη διοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης είχε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος. Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα μέτρα πρόληψης και προστασίας που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία.