Η αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας, λόγω της έλευσης ενός ακόμη -του 5ου κατά σειρά- κύματος της πανδημίας, παράλληλα με τα πολλά κενά στα νοσοκομεία, δημιουργούν τις συνθήκες μιας πρωτοφανούς πίεσης, προκαλώντας και σοβαρές αντιπαραθέσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αλλά και τον καταμερισμό ευθυνών σε επίπεδο προσωπικού.

Τα τελευταία 24ωρα η επίταξη ιδιωτών ιατρών κρίνεται ως επιβεβλημένη προκειμένου το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες καθώς πολλοί υγειονομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας αρνούμενοι να εμβολιαστούν.

Επίσης, στην περιοχή μας, πολλές κλινικές μετατρέπονται αποκλειστικά σε Covid ενώ, για την στήριξη των Νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, μετακινούνται συστηματικά υγειονομικοί από περιφερειακά Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κέντρα Υγείας.

Υπό το καθεστώς αυτής της πίεσης προς τους συναδέλφους τους, χθες το Σωματείο Ειδικευόμενων Ιατρών Αχαΐας παρενέβη με καταγγελία στον Άρειο Πάγο -αναφορά που κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία- ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση διευθυντή σε Κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Πάτρας σύμφωνα με την εφημερίδα "Γνώμη". Πρόκειται συγκεκριμένα για γιατρό του Γενικού Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος εδώ και 2,5 μήνες απουσιάζει από το πόστο του.

Το Σωματείο ζητά, μετά από την πρόσφατη, 3η κατά σειρά, αναρρωτική άδεια, που έλαβε ο διευθυντής της Κλινικής, έρευνα της Εισαγγελίας επιθυμώντας, όπως αναφέρεται στην παρέμβασή του «να διερευνήσετε εάν οι συνεχείς αναρρωτικές άδειες , του… έχουν πραγματική βάση ή είναι πρόσκομμα για μην τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑ, σήμερα τα κενά και οι ελλείψεις ιατρών, με τις κενές οργανικές θέσεις ειδικών και ειδικευόμενων, στα νοσοκομεία της Αχαΐας, να φτάνουν τα 341.