Συστατικά

Για τα μπριζολάκια:

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Για την κρεμώδη σάλτσα:

2 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, πλένεις και καθαρίζεις πολύ καλά τα μπριζολάκια σου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Περνάς τα μπριζολάκια σου πολύ καλά από το παραπάνω μείγμα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνεις αρχικά το βούτυρο και ψήνεις τα μπριζολάκια σου για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, προκειμένου να τα θωρακίσεις.
Μεταφέρεις τα μπριζολάκια σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρεις με το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτεις το αλεύρι και το κρασί ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου. Στύβεις το λεμόνι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Ρίχνεις στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.
Προσθέτεις τα μπριζολάκια, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και σιγοβράζεις για 7-8 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr