Συστατικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κιλό φρέσκο αρακά
2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
300 γρ. μπέικον, σε φέτες
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. φρέσκο κάρδαμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλερι.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τα λαχανικά σου να ψηθούν, κλείνοντας την κατσαρόλα με ένα καπάκι για 10 λεπτά.
Προσθέτεις στην κατσαρόλα την πατάτα, το ζωμό και σκεπάζεις με ένα καπάκι για 10 λεπτά.
Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις τον αρακά και τον κάρδαμο και συνεχίζεις τον βρασμό για 5-7 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρεις το μπέικον.
Κατεβάζεις από τη φωτιά και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιείς τα υλικά σου, μέχρι να πάρουν την υφή σούπα. Αν το κρίνεις απαραίτητο, μπορείς να αραιώσεις με λίγο νερό.
Σερβίρεις τη σούπα σου με μία κουταλιά γιαούρτι και απολαμβάνεις όσο είναι ζεστή.

Πηγή: tlife.gr