Αγαπάτε το κρασί και αναζητάτε μοναδικές γεύσεις που θα σας συναρπάσουν με το άρωμα, τη γεύση αλλά και την ιστορία τους; Ανακαλύψτε το μοναδικό Beaujolais Nouveau!

Το σύνθημα «Le Beaujolais Nouveau est arrivé» ακούστηκε για πρώτη φορά το 1954 και από τότε και κάθε χρόνο, την 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου οι πέντε αυτές λέξεις ανεβάζουν τον ενθουσιασμό & αναγγέλλουν την άφιξη του «πρώτου κρασιού της χρονιάς»!

To οινικό αυτό γεγονός δεν θα μπορούσε να μην γιορταστεί στην Πάτρα... και που καλύτερα από το "Bianco Restaurant - Cafe - Bar".

Τα ποτήρια θα γεμίσουν με αρώματα φράουλας και ζουμερού κερασιού αφού το κρασί αυτό φημίζεται για την φρουτώδη γεύση του.

Το "Bianco" αυτή την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου έχει ετοιμάσει ειδικό μενού για να συνοδεύσει το πρώτο Beaujolais Nouveau της χρονιάς, με γευστικά πλατώ τυριών και αλλαντικών αλλά και πιάτων εμπνευσμένα από τη γαλλική κουζίνα, υπό τους ήχους φυσικά της γαλλικής μουσικής...


Beaujolais Nouveau: Το «φρέσκο» κρασί που θα σας εντυπωσιάσει!

Την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου, ένα σλόγκαν ακούγεται σε διάφορες χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στη Γαλλία: "Το Beaujolais Nouveau (νέο Μποζολέ) έφτασε!". Η φράση αυτή παραπέμπει σ' ένα κάλεσμα για οινοποσία με το ομώνυμο κρασί, το πρώτο κρασί της σοδειάς, από την ερυθρή ποικιλία Gamay, της ιστορικής οινοποιητικής επαρχίας Beaujolais, βόρεια της Λυών.

Τι είναι όμως το Beaujolais Nouveau; Πρόκειται για ένα «νεαρό» (nouveau) κόκκινο κρασί, προερχόμενο από χειρωνακτικό τρύγο του σταφυλιού της ποικιλίας Garmay της περιοχής του Beaujolais στη Νοτιοανατολική Γαλλία.

Παρόλο που τα περισσότερα κόκκινα κρασιά βελτιώνονται με την παλαίωση, το Beaujolais Nouveau προορίζεται για άμεση κατανάλωση (ή το πολύ εντός του πρώτου έτους της ζωής του), αφού δίνει την απόλυτη έμφαση στη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την ένταση των αρωμάτων του.

Στο "Bianco Restaurant - Cafe - Bar" η ημέρα Beaujolais Nouveau μπορεί να είναι η ευκαιρία σας να ανοίξετε την παλέτα σας σε έναν εντελώς νέο κόσμο κρασιών και γεύσεων. Cheers!

(Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2610 331009)