Εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ξεκίνησαν στην παραλιακή οδό της νότιας εξόδου – εισόδου της Πάτρας, στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Παραλίας Πατρών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από το ύψος του χειμάρρου Παναγίτσα  μέχρι το ύψος της γέφυρας του Γλαύκου, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας στο εθνικό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αχαΐας», συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ.

Στις εργασίες βρέθηκαν και παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μάκκα και υπηρεσιακά στελέχη. Κατά την επίσκεψη ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων ΠΔΕ, Χρήστος Καραγιάννης, επεσήμανε ότι δόθηκε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο τμήμα καθώς, έπειτα από αυτοψίες της υπηρεσίας, κρίθηκαν αναγκαία τα έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστη οδική αρτηρία που εξυπηρετεί διερχόμενη, αλλά και αστική κυκλοφορία. 

Οι τεχνικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ασφαλτικές εργασίες, αλλά και αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού σε μήκος ενός τουλάχιστον χιλιομέτρου, που θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την οδική ασφάλεια, αλλά και θα αναβαθμίσουν την περιοχή.  Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της ΠΕ Αχαΐας στο πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο .

«Εστιάζουμε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με έμφαση σε σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν φθορές, καθώς δέχονται υψηλό κυκλοφοριακό φορτίο. Στο συγκεκριμένο σημείο, μεγάλος όγκος βαρέων οχημάτων διέρχεται καθημερινά και προτεραιότητά μας  παραμένει η μεγιστοποίηση των ασφάλειας των διερχομένων σε κάθε σημείο της Δυτικής Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης κατά την επίσκεψη. .