Μπορεί στην εστίαση και στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας οι έλεγχοι είναι αυστηροί, σχετικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid τεστ, όμως, η ίδια αυστηρότητα δεν ισχύει για άλλους κλειστούς χώρους.

Τι θέλουμε να πούμε; Δεν ισχύει για παράδειγμα τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες, όσο και στις τράπεζες. Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη του patrasevents.gr που διαπίστωσε ο ίδιος το όλο θέμα, πηγαίνοντας να εξυπηρετηθεί σε μία τράπεζα κοντά στην Βενιζέλου και Ακρωτηρίου, οι έλεγχοι που γίνονταν εκεί, στην είσοδο του υποκαταστήματος ήταν εντελώς τυπικοί.

Ο κόσμος που έμπαινε στο κατάστημα προχωρούσε χωρίς καν να δείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του ή το αρνητικό rapid τεστ, απλά υπήρχε ένας υπάλληλος εκεί που τους ρωτούσε αν είχαν το σχετικό χαρτί μαζί τους.

Τους απαντούσαν θετικά αυτοί και αυτό ήταν όλο. Καμία σχέση με αυτό που γίνεται στα μαγαζιά της εστίασης ή στα εμπορικά καταστήματα. Υπάρχει βέβαια μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι επαγγελματίες της εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων γνωρίζουν καλά ότι αν έρθει η αστυνομία ή τα κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών, τα πρόστιμα που θα δεχθούν σε περίπτωση που βρουν κάτι, θα είναι τουλάχιστον εξοντωτικά.

Στην καλύτερη περίπτωση. Στην χειρότερη μπορεί να τους τρέχουν με χειροπέδες στα κρατητήρια.  Στις τράπεζες ή στις δημόσιες υπηρεσίες και να βρουν μία παράβαση δεν τρέχει και μία…