Χαμός από τις «ουρές»  γίνονται στα συγκεκριμένα φαρμακεία της Πάτρας που κάνουν rapid τεστ, με τους ανεμβολίαστους να τα επιλέγουν από τα διαγνωστικά κέντρα αφού τα δίνουν σε μία πιο φθηνή τιμή.

Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την ασφάλεια της διαγνωστικής διαδικασίας,  όσο και με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται. Στο θέμα έχει υπάρξει ήδη σύμφωνα με πληροφορίες παρέμβαση από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ανδρέα Σοφιανόπουλο.

Ο τελευταίος με δηλώσεις του στην «Γνώμη» αναφέρθηκε σε δύο φαρμακεία χαρακτηρίζοντας τα ως κέντρα υποδοχής ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σοφιανόπουλος τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται απίστευτες ουρές πολιτών χωρίς να τηρούνται τα μέτρα με τους πολίτες να περιμένουν επί ώρα για να κάνουν ράπιντ τεστ.

Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, ενώ ζήτησε από τους αρμοδίους να εφαρμοστεί ο νόμος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα φαρμακεία της Πάτρας που κάνουν rapid τεστ αναγκάζονται και παραβιάζουν τα ωράρια λειτουργίας λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου και το όλο θέμα έχει προκαλέσει παράπονα και διαμαρτυρίες από τους άλλα μέλη του συλλόγου που μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο της συνέλευσης που θα συγκληθεί εκτάκτως από την διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πατρών τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας.