Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς για ακόμη μια φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναγκάζεται να ακυρώσει μια δημόσια εμφάνισή της.

Η 95χρονη μονάρχης, η οποία έχει υποχρεωθεί τον τελευταίο καιρό να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της έπειτα από σύσταση των γιατρών, είχε ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει σήμερα στην κυριακάτικη Λειτουργία της Ημέρας Μνήμης στο Κενοτάφιο του Λονδίνου.

Ωστόσο ακυρώθηκε και η σημερινή εμφάνισή της καθώς σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση.

Το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι «απογοητευμένη που θα χάσει την τελετή».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η τελετή αυτή θα ήταν η πρώτη συμμετοχή της βασίλισσας σε επίσημη δημόσια εκδήλωση από τότε που οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί ύστερα από τη νοσηλεία της για ένα βράδυ σε νοσοκομείο του Λονδίνου το περασμένο μήνα.

Η είδηση ότι η βασίλισσα δεν θα παρευρεθεί στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης στο κεντρικό Λονδίνο, κάτι που η ίδια θεωρεί μια από τις σημαντικότερες υποχρεώσεις της χρονιάς, θα εντείνει τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της.

Πηγή από το παλάτι είπε ότι το τράβηγμα που υπέστη η βασίλισσα στην πλάτη της δεν σχετίζεται με τα προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί και εξαιτίας των οποίων νοσηλεύθηκε.

Η πηγή δήλωσε ότι πρόκειται για μια απίστευτα ατυχή σύμπτωση. Πρόσθεσε ότι η βασίλισσα ελπίζει να συνεχίσει να εκτελέσει τα καθήκοντά της, όπως έχουν προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη έχει ακυρώσει δύο ταξίδια, ένα στη Βόρεια Ιρλανδία και ένα στην COP26, τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκόβη, κατόπιν εντολής των γιατρών της.