Νέα απάτη έχει πέσει υπόψη των πολιτών, αυτή τη φορά μέσω τηλεφώνου.

Πρόκειται για αριθμούς που ξεκινούν από τον αριθμό +44 και προέρχονται από το εξωτερικό. Πίσω από τις κλήσεις αυτές βρίσκονται υποτίθεται στελέχη εταιρειών που καλούνται να επενδύσουν σε κερδοφόρα χρηματοοικονομικά προϊόντα και κυρίως σε κρυπτονομίσματα.

Αυτό που υπόσχονται οι επιτήδειοι, μέλη κυκλώματος με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, είναι το ελάχιστο ποσό που θα κληθεί το θύμα να επενδύσει σε σχέση με τις υποτιθέμενες υπέρογκες αποδόσεις στις τοποθετήσεις. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά αρκετοί Πατρινοί έχουν δεχθεί τέτοια τηλεφωνήματα το τελευταίο διάστημα.

Ένα ενδεικτικό τηλεφώνημα, σύμφωνα με το ertnews.gr, των απατεώνων είναι το εξής: «Καλησπέρα σας! Καλώ από την επενδυτική εταιρεία τάδε. Έχουμε για εσάς μια πρόταση, με την οποία θα μπορέσετε με μια πολύ μικρή μόνο επένδυση, να αυξήσετε σημαντικά το κεφάλαιό σας.

Μιλάμε για υπεραποδόσεις μέσω Bitcoins, που είναι το μέλλον της Οικονομίας, αν δεν το γνωρίζετε. Τι λέτε; Θέλετε να δοκιμάσετε; Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και χιλιάδες πολίτες είναι ήδη ευνοημένοι!»

Mετά από την ενημέρωση που γίνεται οι πολίτες που είναι πιο εύπιστοι πέφτουν στην παγίδα, καθώς καλούνται να δώσουν προσωπικά στοιχεία, στα οποία και αποσκοπούν οι επιτήδειοι. Ακολουθούν μεταφορές ποσών σε λογαριασμούς τους, τα οποία και τελικά «κάνουν φτερά».

Οι ανυποψίαστοι πολίτες, πείθονται ότι με ένα ποσό που επένδυσαν, λ.χ. της τάξεως των 500 ευρώ, θα λάβουν σε επόμενο στάδιο το δεκαπλάσιο, κατόπιν της ανάλογης υπόσχεσης. Σαφώς και μετά από λίγες, επόμενες επικοινωνίες, η όποια «ανταπόκριση» χάνεται και τα χρήματα εξαφανίζονται.