O Πατραϊκός Όμιλος Τροχοπέδιλων αναφέρει:

"Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι σχέσεις για το Πατραϊκό Όμιλο Τροχοπέδιλων και για την ομάδα Patras Skateboarders με την δημαρχία Πατρών. Συγκεκριμένα, τα δύο σωματεία έχουν καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις για δημιουργία συγκεκριμένων χώρων όπου μπορούν τα δύο ολυμπιακά αθλήματα να αναπτυχθούν με ασφάλεια, ωστόσο η δημαρχία αρνείται να προχωρήσει σε περάτωση κάποιας ιδέας.

Η αλήθεια είναι ότι τα δύο ολυμπιακά πλέον αθλήματα έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική μέσα στο αστικό τοπίο της πόλης για μικρούς και μεγάλους, έτσι η επίλυση των αιτημάτων τους αποτελεί προτεραιότητα για τον τοπικό αθλητισμό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ μας ανέφερε χαρακτηριστικά: " Έχουμε συντάξει περισσότερες απο 15 επιστολές απο τον Ιούλιο του 2021 στην δημαρχία Πατρών και την αντιδημαρχία αθλητισμού σχετικά με την εύρεση ή δημιουργία ενός χώρου. Ζητήσαμε συνάντηση με τον δήμαρχο και αρνήθηκε να μας δεχτεί, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος. Η δημαρχία προβάλλει ως λύση ανάγκης το πάρκινγκ vip του Παμπελοποννησιακού σταδίου το οποίο είναι ακατάλληλο, καθώς πρώτων η επιφάνεια του είναι τραχιά και επικίνδυνη για τροχοδρόμηση διότι οι ακαδημίες χρησιμοποιούν ροδάκια μικρής διαμέτρου, δεύτερων ο περιβάλλον χώρος δεν φωταγωγείται το βράδυ. Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πως μια φιλολαική δημοτική παράταξη δεν δέχεται να ανοίξει την πόρτα του δημαρχείου και να μιλήσει με τους εκπροσώπους του συλλόγου μας οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον παραγοντισμό [...]. Η αντιδημαρχία αθλητισμού είχε δεσμευτεί ότι θα μας παραχωρούσε το προαύλιο χώρο μιας σχολικής μονάδας το Ιούνιο, ωστόσο τον Οκτώβριο ανακάλεσε! [..] Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχουμε συνασπιστεί όλα τα σωματεία της πόλης που σχετίζονται με τα τροχοπέδιλα, τροχοσανίδες, ποδηλασία για να διεκδικήσουμε απο κοινού του αυτόνητο και τα δίκαια αιτήματα μας."