Μια ακόμα Πατρινή ηθοποιό βλέπουμε στην τηλεοπτική μας οθόνη εδώ και λίγο καιρό.

Ο λόγος για την Λίλα Μπακλέση που ξεκίνησε να παίζει στην αγαπημένη σειρά της ΕΡΤ 1 στα «Καλύτερα μας Χρόνια» μια σειρά που πάει αρκετά καλά και αρέσει πολύ στο κοινό

Η ηθοποιός υποδύεται μια συγχωριανή του Στέλιου που έρχεται στην πόλη και φέρνει τα πάνω κάτω σ’ όλη τη γειτονιά. Ο δεύτερος κύκλος της οποίας εστιάζει στη χρονική περίοδο που ακολουθεί τα γεγονότα της Κύπρου και την επιστροφή του Καραμανλή στην Ελλάδα.

Είναι τα χρόνια της Μεταπολίτευσης και βλέπουμε όλη αυτήν την μικρή κοινωνία, τη γειτονιά, το πως αντιμετωπίζει το καινούριο που έρχεται κάποιοι διστακτικά, κάποιοι με ενθουσιασμό, άλλοι απογοητεύονται, άλλοι χαίρονται.

Την Πατρινή ηθοποιό την βλέπουμε σε ρόλο κωμικό, κάνοντας την χωριατοπούλα, με κοτσίδες στα μαλλιά, ερχόμενη στην Αθήνα από τους Γαργαλιάνους. 

Η Λίλα Μπακλέση έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Πάτρα, ενώ είναι απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. 

Εγινε ευρέως γνωστή μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ANT1 «Ταμάμ» στο ρόλο της «Έλλης Χρηστίδου». Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις όπως η «Γκάμπυ», «Αυτή η νύχτα μένει» και ο «Ματωμένος Γάμος».

Έχει πάρει μέρος επίσης και σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους καθώς και σε δύο ταινίες μικρού μήκους. Τη σεζόν 2018-2019 συμμετείχε σε τρία από τα αυτοτελή επεισόδια της σειράς «Ου φονεύσεις» του Open.

Θεατρικά την βλέπουμε  τη βρίσκουμε στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα όπου επαναλαμβάνει με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή κάθε Δευτέρα και Τρίτη το θεατρικό χιτ «Οι Κάτω απ’ τα Αστέρια» , σε ένα κείμενο του Πατρινού  Τηλέμαχου Τσαρδάκα και σε σκηνοθεσία Άρτεμις Γρύμπλα.