Μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η διεύθυνση της σχολής άλλαξε ρότα.

Αποφάσισε έτσι να τους κρατήσει, ματαιώνοντας την μη ανανέωση της σύμβασης τους, ωστόσο τρεις καθηγητές από τα μεγάλα ονόματα της σχολής, ξεκαθάρισαν στους αρμόδιους ότι ύστερα από την αντιμετώπιση που είχαν δεν θα ήθελαν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Πρόκειται για τον γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Ήμελλο που παρακολουθούμε να υποδύεται τον αστυνομικό στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Σασμός», έναν από τους καθηγητές που ήταν στη σχολή από την αρχή της ίδρυσης της, τον Νίκο Γιαλελή και τον Edgen Lame. 

 Οι τόνοι με την απόφαση της διεύθυνσης της σχολής της, αλλά και της διεύθυνσης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να μην προχωρήσει εντέλει στη μη ανανέωση της συνεργασίας τους έπεσαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κλίμα στην σχολή δεν παραμένει βαρύ.

Υπάρχουν άλλωστε ζητήματα πάνω στο θέμα των καθηγητών που εκκρεμούν, καθώς έχουν προκύψει προβλήματα με τις ώρες. Σημειώνουμε ότι το σύνολο σχεδόν των καθηγητών της σχολής δεν μένει στην Πάτρα και πηγαινοέρχεται λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων στην πρωτεύουσα.

Όλα αυτά πέρα από το κακό κλίμα που έφεραν στη σχολή, έφεραν και μία αβεβαιότητα, σε μία κρίσιμη καμπή της χρονιάς, όπως είναι η κάθε αρχή της. Χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας αυτής είναι ότι στο site της σχολής δεν υπάρχουν σε ενεστώτα χρόνο οι καθηγητές που έχουν διδάξει, παρά μόνο η λίστα των ονομάτων με όσους έχουν διδάξει στο παρελθόν.