Η Πέμη Ζούνη μίλησε για όλα στην εκπομπή Αυτός και ο άλλος στην ΕΡΤ1. Η ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην περιπέτεια που είχε πριν λίγα χρόνια.

«Ήταν άθλιο. Αν δε είχα κοντά μου δικούς μου ανθρώπους και αν δεν είχα τη συνήθεια να μην με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος για μένα μπορεί να είχα αυτοκτονήσει. Είναι πολύ μεγάλο αυτό το θέμα. Η λάσπη έπεφτε γενναιόδωρα. Ήταν άγριο πράγμα. Τα media είχαν ανθρωποφαγικές αγριότητες. Σε πιο κλειστό επίπεδο συνάδελφοι ήταν χειρότεροι σε συμπεριφορά. Είναι ένα τραύμα που δεν θα ξεπεράσω ποτέ. Το τραύμα που δεν θα ξεπεράσω είναι ένας αγαπημένος συνεργάτης που με ήξερε πολύ, αυτός, όταν μου γύρισε την πλάτη και νόμιζε ότι τον εξαπάτησε, ίσως για εμένα ήταν το μεγαλύτερο χαστούκι και από αυτά που συνέβησαν» είπε η Πέμη Ζούνη.

Για την περίοδο που ασχολήθηκε με την πολιτική, η Πέμη Ζούνη είπε: «Μου το ζήταγαν καιρό και όσο είχα το άλλοθι του ασυμβίβαστου με το θέατρο και έλεγα “όχι”. Μπαίνοντας είπα να κάνω μερικά από όσα ήθελα στον τομέα του Πολιτισμού. Μετά έσκασε η βόμβα στα χέρια μας, της χρεωκοπίας. Η απόφασή μου να φύγω ήταν απόφαση λογικής. Απολύτως λογική. Δεν αισθάνθηκα προδομένη από το κόμμα μου αναμετριέμαι με τις δικές μου επιλογές. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν παραμονές του μνημονίου. Ήταν ένα ψυχολογικό θρίλερ. Ήταν προφανές ότι δεν είχαμε επιλογή, έτσι ήταν τα πράγματα. Σε μεγάλες στροφές της ιστορίας τα ηθικά διλλήματα είναι δύο πέτρες που σε αλέθουν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Πέμη Ζούνη, αναφερόμενη στα χαστούκια που έχει δώσει και που έχει δεχτεί στο θέατρο και την τηλεόραση, είπε: «Παροιμιώδη χαστούκια έτρωγα στο Λεωφορείο ο Πόθος από τον Στράτο Τζώρτζογλου. Ένα εξ’ αυτών μου ράγισε το τύμπανο του αφτιού. Έκανε να δέσει το τύμπανο έξι μήνες».

«Περίμενα με τρόμο το χαστούκι του Αλέξη Γεωργούλη που ήταν δυνατό. Αλλά ο Σταύρος Ζαλμάς θυμάται ακόμα τα χαστούκια που του έδινα εγώ», είπε χαρακτηριστικά η Πέμη Ζούνη.