Στο Ωδείο Πατρών Φιλαρμονικής Εταιρίας, από τη διδακτική χρονιά 2021-2022, έρχεται ο βιολονίστας Γανωτής Κωνσταντίνος, να συμπεριληφθεί στην ομάδα των καθηγητών του Ωδείου.

Ο Κωνσταντίνος Γανωτής, διπλωματούχος της τάξης του Δημήτρη Παπαγιαννάκη (μαθητή του Δημήτρη Σέμση), με συμμετοχές σε σύνολα Μουσικής Δωματίου, Ορχήστρας, αλλά και solo εμφανίσεις. Με την Camerata Junior του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με μαέστρο τον Δημήτρη Σέμση και βοηθό την Wendy Clark, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο Ναύπλιο, στο Φεστιβάλ Άνδρου, στο Μέγαρο Μουσικής και σε άλλες εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Με συμμετοχή στο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού και Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο.

Έχει συνεχή επιμόρφωση στο θέμα διδασκαλίας παιδιών, τριβή με την επιστήμη της παιδαγωγικής, ευαισθητοποίηση περί μαθησιακών δυσκολιών και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Στη διδασκαλία του προτιμά τη μέθοδο Suzuki, η οποία επινοήθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα, για να δώσει χαρά στα παιδιά που έζησαν τη φρίκη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σουζούκι, βιρτουόζος του βιολιού, παρατήρησε πως τα παιδιά μαθαίνουν πολύ γρήγορα τη μητρική τους γλώσσα και σκέφτηκε πως αυτή τους η ικανότητα μπορεί να βοηθήσει στην εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Όπως και με τη γλώσσα ή το παιχνίδι, η παιδική προσπάθεια για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου χρειάζεται ενθάρρυνση και έπαινο. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς προόδου.

“θέλω να φτιάξω σωστούς πολίτες. Αν ένα παιδί ακούει καλή μουσική
από την ημέρα της γέννησης του και αποκτήσει την κατάλληλη
μουσική εκπαίδευση θα αναπτύξει πειθαρχία, ευαισθησία και αντοχή.
Έτσι μια υπέροχη ψυχή θα δημιουργηθεί”. Shinichi Suzuki.

Το Ωδείο Πατρών Φιλαρμονικής Εταιρίας (“η Φιλαρμονική” για τους πατρινούς), με απόλυτη συναίσθηση και ακούραστη προσπάθεια συμπληρώνει και ενισχύει τις τάξεις των καθηγητών της με κύριο μέλημα την καλύτερη μουσική κατάρτιση των μικρών, αλλά και μεγάλων σπουδαστών της. Στο τμήμα βιολιού του Ωδείου, διδάσκουν, επίσης, η Μαρία Γούτου και η Ζωή Ζωϊτοπούλου.

Για να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες και να κάνετε τις εγγραφές σας, θα μας βρείτε στη Ρήγα Φερραίου 7, στο τηλέφωνο 2610277740 και ηλεκτρονικά στο [email protected].