Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, σήμερα το πρωί, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν, στην πλατεία Γεωργίου, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Νομού Αχαΐας.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη.

Στο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος τόνισε:

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε εκείνους που αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Αυτούς που δίνουν μάχη καθημερινά για να μπορούν να λειτουργούν, να υπάρχει ζωή. Οι κυβερνώντες και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτούς έχουν άλλα σχέδια. Αυτοί προβάλλουν την «ατομική ευθύνη» για να μην εξαπλωθεί η πανδημία και ακολουθούν το γνωστό τους δρόμο, αυτόν που ζούμε τώρα και είναι αναποτελεσματικός. Όλοι εμείς ζητάμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και να υπάρχει τεκμηρίωση και πειθώ στο θέμα του εμβολιασμού για να αντιμετωπισθεί η πανδημία, ενώ αυτοί ακολουθούν τον ανορθολογισμό, μένουν σταθερά στον προσανατολισμό να έχουμε ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας.
Υπάρχει και το άλλο μεγάλο ζήτημα της επιβίωσης των επαγγελματιών.
Στόχος τους είναι να εξαφανιστούν οι μικρομεσαίοι, γιατί θέλουν να κυριαρχήσουν οι όμιλοι και στην εστίαση και στην κόμμωση και να γίνει συγκέντρωση πλούτου.
Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να υπάρχει αφορολόγητο, να υπάρξει προστασία του εισοδήματος.
Όλοι μας είμαστε ώριμοι για να ξεχωρίσουμε τους υπεύθυνους, να δούμε τι έχουν στο πίσω μέρος τους μυαλού τους και τι πρέπει εμείς να κάνουμε.
Να μη περιγράφουμε αλλά να πάμε σε δράση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική κατάσταση».