Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο Βόλου με την σημερινή μέρα να ξημερώνει με πέντε θανάτους κατά τη διάρκεια της εφημερίας και με 110 ασθενείς στις κλινικές Covid-19.

Το βράδυ της Κυριακής αναζητούνταν λύση, όταν γύρω στις 7 το απόγευμα οι ασθενείς ήταν 100 και δεν υπήρχαν άλλα κρεβάτια και ο γιατρός βάρδιας έψαχνε απεγνωσμένα λύση και απαντήσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη διαχείριση της κρίσης, όπως αναφέρει το ert.gr.

Την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το νοσοκομείο του Βόλου περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, διευθυντής της Νευροχειρουργικής, Νίκος Χαυτούρας, σημειώνοντας: «Το Νοσοκομείο έχει κλείσει. Χάθηκε και το ταβάνι. Σήμερα νοσηλεύονται 110 ασθενείς στις κλινικές Covid, 10 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στην ΜΕΘ πολλοί βαριά και άλλοι 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Το οξυγόνο δεν επαρκεί. Οι προδιαγραφές για το Νοσοκομείο ήταν εντελώς διαφορετικές από τις καταστάσεις πανδημίας που βιώνουμε σήμερα. Κάτι πρέπει να γίνει. Εδώ και δύο εβδομάδες φωνάζουμε και επισημαίνουμε τον κίνδυνο, αλλά ούτε μία μετακίνηση δεν έχει γίνει για να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό, το οποίο παλεύει με την κόπωση και την αϋπνία. Ελπίζουμε ότι η αυριανή επίσκεψη της αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα θα δώσει μια λύση για να σώσουμε λίγο κόσμο. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση ας επιστρατεύσει τους ιδιώτες. Ας πάρει την απόφαση να μεταφερθούν αλλού, ας φέρει πλωτό νοσοκομείο. Επαναλαμβάνω η κατάσταση είναι τραγική. Το Νοσοκομείο έχει κλείσει».