Το θέατρο Εκστάν, συνεχίζοντας τη συνεργασία του* με το σπουδαίο Γάλλο ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Ζαν – Πωλ Ντενιζόν, ιστορικό βοηθό τού Πήτερ Μπρουκ, ανοίγει τη σαιζόν με ένα νέο έργο του Ντενιζόν και σε δική του σκηνοθεσία.Ένα Γέλιο η Ζωή.

Ο σκηνοθέτης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τις πρόβες και την πρεμιέρα της νέας του θεατρικής δημιουργίας με τους ηθοποιούςΓιάννη Σταματίου και ΝτομένικαΡέγκου . Η Πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ

Με μια εντυπωσιακή κόκκινη τέντα τσίρκου,θα υποδεχτεί αυτή τη φοράτο κοινό της,η σκηνή του θεάτρου «Εκστάν», μιας και το έργο μας πάει φανταστκά σ’ ένα παραδοσιακό τσίρκο.
Στο εύθραυστο ντουέτο ενός κλόουν που θέλει να εγκαταλείψει το τσίρκο και να πεθάνει, αφού δεν καταφέρνει πια να κάνει το κοινό του να γελάσει. Ο Θάνατος έρχεται με τη μορφή μιας ωραίας γυναίκας. Πώς θα την αντιμετωπίσει; Πώς θα συμπεριφερθεί;
Ένα κωμικό έργοβαθιά ανθρώπινο, όπου γέλιο, χιούμορ, συγκίνηση, και ανθρώπινη τρυφερότητα απηχούν μοναδικά καταστάσεις χαρακτηριστικές της εποχής μας.
ΣτοΈνα γέλιο η ζωή, ο λόγος του Ζαν - Πωλ. Ντενιζόνσυνδιαλέγεται με τη μαγεία του τσίρκου, τη θεατρικότητα, τη μουσική, το τραγούδι, για να μας θυμίζεικάθε λεπτό πάνω στη σκηνή ότι ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχουν χαριστεί στον άνθρωπο είναι η δυνατότητά του να γελάει. Ότι με το γέλιο μπορούμε να ξεπεράσουμε απίστευτα πράγματα. Ότι είναι σαν ένας άλλος τρόπος να βρούμε τη ζωή.Είναι το απόλυτο και μη ανταλλάξιμο περιεχόμενο ζωής.

Το έργο παίχτηκε το 2002 στο BayerischerTeaterPreis στο Μόναχο σε σκηνοθεσία Ντενιζόν, και πήρε το βραβείο καλύτερης παράστασης στη Γερμανία.


• Θέατρο ΕκστάνΠατησίων&Καυταντζόγλου5
2015-16. Οι τρομπέτες του θανάτου ή τα μανιτάρια του Φρανσουά Τιγύ
2016-17, 2017-18, 2018-19. Οι καρέκλες του Ιονέσκο
2018-19, 2019-2020. Η περαστική του Ζαν – Πωλ Ντενιζόν

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ένα Γέλιο η Ζωή

Ζαν – Πωλ Ντενιζόν -ΣαμπίνΖίζερ - ΜίκαελΣραμ

Το γέλιο, ως ένας άλλος τρόπος να βρούμε τη ζωή, μέσα από το εύθραυστο ντουέτο ενός κλόουν που θέλει να εγκαταλείψει το τσίρκο και να πεθάνει, αφού δεν καταφέρνει πια να κάνει το κοινό του να γελάσει, και του Θανάτου που έρχεται με τη μορφή μιας ωραίας γυναίκας. Πώς θα την αντιμετωπίσει; Πώς θα συμπεριφερθεί;
Η παράσταση απευθύνεται σ’ ένα ευρύ κοινό και είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία.

Σκηνοθεσία: Ζαν - Πωλ Ντενιζόν
Μετάφραση: Ελένη Παπαχριστοπούλου
Μουσική επένδυση: Φίλιππος Περιστέρης
Τραγούδι, Φωτισμοί: Πασχάλης Τσέρνας
Σκηνικά-Κοστούμια: ΜπέτυΛυρίτη
Φωτογραφία: ΜανιάνναΤσερκέζου

Κλόουν: Γιάννης Σταματίου
Θάνατος: ΝτομένικαΡέγκου

Έναρξη: Σάββατο 3 Οκτωβρίου2020
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο: 21.00
Διάρκεια: 1ώρα
Εισιτήρια:10€, 8€(γκρουπς, φοιτητές, άνεργοι)
Κρατήσεις: Τηλ. Ταμείου 213 0210 339, 6977359312
Χωρητικότητα: 50 θέσεις