Το ζήτημα με τους φωτεινούς σηματοδότες στην Πάτρα και τη λειτουργία τους που είναι τουλάχιστον προβληματική, δεν είναι τωρινό.

Αντίθετα έχει εξελιχθεί σε χρόνιο πρόβλημα που το παρέλαβε η νυν περιφερειακή αρχή από την προηγούμενη, σε μία φάση που ήταν σε εξέλιξη το έργο για τα έξυπνα φανάρια και το νέο λειτουργικό τους σύστημα με σύγχρονο λογισμικό.

Όμως η ουσία είναι ότι δεν άλλαξε κάτι. Το πρόβλημα παραμένει και καταλήγει να είναι αρκετά επικίνδυνο για τους οδηγούς αφού κατά καιρούς τα φανάρια, ακόμα και σε κομβικά σημεία της πόλης, παύουν να λειτουργούν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ατύχημα που συνέβη στον κόμβο του Γλαύκου, με δύο οχήματα και το ένα από αυτά να ντελαπάρει φέρνοντας τούμπα, χωρίς ευτυχώς κανέναν τραυματισμό, ήταν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης με τα φανάρια.

Οι φωτεινοί σηματοδότες στο συγκεκριμένο σημείο δεν λειτουργούν εδώ και σχεδόν έναν μήνα, παρουσιάζοντας προβλήματα κάθε τόσο.

Δεν είναι όμως το μοναδικό σημείο σε κομβικούς δρόμους της Πάτρας με μεγάλη κυκλοφορία που τα φανάρια παρουσιάζουν συχνά προβλήματα.

Παρόμοια θέματα έχουν παρατηρηθεί και σε δρόμους όπως η Ακτή Δυμαίων, η Ελευθερίου Βενιζέλου, η Πατρών – Κλάους, ενώ όταν βρέχει τα φανάρια σε σημεία της Γούναρη, της Κορίνθου και σε άλλους δρόμους του κέντρου βραχυκυκλώνουν.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση, πότε θα επιδιορθωθεί ριζικά το πρόβλημα και που βρισκόμαστε σχετικά με το έργο για την εγκατάσταση του δικτύου των έξυπνων φαναριών που θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή…