Όσοι αρνούνται να κάνουν την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid και θέλουν να ταξιδέψουν, θα υποχρεούνται να μπουν εκ νέου σε καραντίνα και να υποβάλλονται σε τεστ κορωνοιού, σύμφωνα με τα σχέδια που καταρτίζουν Βρετανοί υπουργοί, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «The Mail».

Με στόχο την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση του Λονδίνου εξετάζει την επαναφορά της καραντίνας και των τεστ Covid για όσους δεν θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

To βρετανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι, πιθανότατα, το μέτρο αυτό θα χαρακτηριστεί ως αμφιλεγόμενο εάν τεθεί σε εφαρμογή προτού κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου όσοι έχουν προτεραιότητα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, μόνο το 60% των πολιτών που ανήκουν στις κατηγορίες για τις οποίες έχει δοθεί «πράσινο φως», έκανε την αναμνηστική δόση.

Η κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης έρχεται να αλλάξει τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένου» καθώς καθιστά απαραίτητες όχι τις δύο αλλά τις τρεις δόσεις.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται διχασμένοι για το πόσο σύντομα θα εφαρμοστεί το μέτρο και συζητούν μια περίοδο χάριτος, υποστηρίζει το βρετανικό δημοσίευμα.