Η Εύα Σιμάτου με τον ρόλο της κακιάς στις «Άγριες μέλισσες» έκανες τους πάντες να την προσέξουν.

H ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο της στην σειρά εποχής του ΑΝΤ1, αλλά και για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίοδος σου;

Η πιο απαιτητική και ταυτόχρονα γοητευτική είναι αυτή που ζω τώρα, με το παιδί. Αλλά δεν θα τη χαρακτήριζα δύσκολη. Μάλλον μια απέραντη γλυκιά περιπέτεια που τη ζω με τα όλα της.

Πέρυσι έπαιζες στις «Αγριες Μέλισσες» και φέτος κάνεις θέατρο. Ποιες είναι οι διαφορές;

Κάνω στο έργο του Αλέξη Σταμάτη μια ηρωίδα που δεν έχει σχέση με αυτήν που έπαιζα στο σίριαλ. Στις «Αγριες Μέλισσες» ήταν ένας ρόλος που με εξέλιξε, τον αγάπησα πολύ και έτυχε να συνεργαστώ και με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο που το ήθελα πολύ. Τώρα κάνω την Εντα Γκάμπλερ ως ηρωίδα του Ιψεν, αλλά τοποθετημένη από τον Αλέξη σε διαφορετικές συνθήκες. Ουσιαστικά, είναι το ποια είναι η ζωή των θεατρικών ηρωίδων όταν τελειώνει το έργο. Ποια είναι αυτή; Υπάρχει ζωή μετά τη σκηνή;

Πώς λέγεται το έργο;

«Το Λευκό Δωμάτιο» και ανεβαίνει στο Θέατρο Σταθμός. Το έχει γράψει ο Αλέξης και κυκλοφορεί ταυτόχρονα και σε μυθιστόρημα. Σαφώς είναι σε πιο εξελιγμένη μορφή στο βιβλίο, ενώ στο θεατρικό έχει κρατήσει έναν πυρήνα όπου εξελίσσεται η ιστορία. Είναι μια φανταστική συνάντηση σε μια πανσιόν που διοικεί μια πολύ σκοτεινή, επικίνδυνη γυναίκα, η Φλώρα, την οποία υποδύεται η Σμαράγδα Σμυρναίου. Εκεί πάει να μείνει η Εντα Γκάμπλερ και συναντιέται με την ηρωίδα του Τένεσι Γουίλιαμς από το «Λεωφορείο ο Πόθος», την Μπλανς Ντιμπουά, την οποία υποδύεται η Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.

Βασικά είναι ένα έργο για τα όρια μας, για το πόσο εμείς είμαστε κυρίαρχοι στη ζωή μας και πώς την καθοδηγούμε.

Είμαστε κυρίαρχοι στη ζωή μας;

Οποιος πει ότι έχει τον έλεγχο της ζωής του λέει ψέματα στον εαυτό του. Κάποια πράγματα που ούτε καν τα έχουμε σχεδιάσει προκύπτουν και αλλάζουν τα πάντα. Μπορείς να βάζεις στόχους, αλλά δεν μπορείς να έχεις τη βεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθούν. Και φυσικά, αλλάζουν και τα θέλω μας σε αυτό το ταξίδι.

Εσύ τι έχεις αλλάξει;

Νομίζω, και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ ο Αλέξης, έχω μαλακώσει πάρα πολύ. Εχει αλλάξει η απολυτότητά μου απέναντι σε καταστάσεις και ανθρώπους και επιτρέπω περισσότερο στον εαυτό μου να σπάει και να λυγίζει. Παλιά έλεγα ότι ένα από τα προτερήματα μου είναι η αντοχή. Ότι είμαι πολύ δυνατή. Τώρα μου επιτρέπω να μην είμαι έτσι. Εγινα πιο μαλακή με τον εαυτό μου.

Πηγή:Gala