Ένας αγώνας για γερά νεύρα και όχι για... καρδιακούς με πολλές εναλλαγές στο σκορ και να κυλάει μέχρι το τέλος δευτερόλεπτο του αγώνα γκολ – γκολ, που ήταν πραγματικό ντέρμπυ, η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να κλέψει στην κυριολεξία την νίκη από την Πατρινή ομάδα στο τελευταίο λεπτό. Οι παίκτες του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου επέβαλαν τον ρυθμό τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν τον έλεγχο του σκορ, έπαιξαν πολύ έξυπνα στην άμυνα, έκλεψαν αρκετές μπάλες που τις μετέτρεψαν σε εύκολο γκολ, εκτός της τελευταίας φάσης στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα που δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τον Λάκη Γεωργίου στην αντεπίθεση, αφού απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και έχασε η Πατρινή ομάδα τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε σχετικά μετά τον αγώνα:

"Χτίζουμε μια νέα ομάδα και βλέπω ότι από αγώνα σε αγώνα πάμε όλο και καλύτερα. Στον αγώνα αξίζαμε την νίκη, αλλά κάποια λάθη μας την στέρησαν. Υπομονή έχουμε επτά τελικούς ακόμη. Ήταν τυχεροί όσοι παρακολούθησαν ένα πραγματικό ντέρμπυ που η έκβασή του κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όπου νικητής ήταν το Ελληνικό χάντμπολ και η διαιτησία που ήταν άψογη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Συγχαρητήρια στους αντιπάλους και στους παίκτες μου για την απόδοσή τους".

Πεντάλεπτα: 1-2,3-4,5-6,8-7,10-10,12-11 (ημ),14-12,15-15,16-18,19-19,21-21,23-22.

Δίλεπτα: 7/5. Πέναλτι: 5/7-3/6.

Διαιτήτευσαν οι: Τόλιος – Μπράμου.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ (Α. και Ε. Κοτελίδας): Σοφικίτης, Κουσκουλιάνος, Μάγκος, Μελίσσης, Αμανατίδης 3, Μουλιάτος (0/1), Τσέλος 2, Καραμαγκέλας 7 (4/5), Βαμβακούσης 1, Καμπουράκης 5 (0/1), Θάνος, Αργυριάδης 1, Λιάπης 1, Οικονόμου, Μπίλος 3 (1/2), Γαραντωνάκης.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ( Γ. Παπαγιαννόπουλος): Ανδριόπουλος, Πάντος 1, Κάκκας, Παναγιωταρόπουλος 1, Χ. Παπαγιαννόπουλος, Αλ. Παπαγιαννόπουλος 6 (2/4), Γεωργίου 3 (1/2), Κολλύρης 6, Αγγελακόπουλος, Τόμοβιτς 1, Γιαννόπουλος, Παπακωστόπουλος, Ρουσόπουλος 3, Τσάμης, Σμυρνιώτης 1, Μπεκιάρης.