Η ζωγραφιά της Δήμητρας Μερντάνι, μαθήτριας της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ρίου, προκρίθηκε ανάμεσα από χιλιάδες συμμετοχές παιδιών όλης της Ελλάδας για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην καμπάνια της Twinkl, αναφέρει η Υποδιευθύντρια του Σχολείου, Δρ. Νίκη Σισσαμπέρη.

Όπως εξηγεί, "με αφορμή την 26η Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που γίνεται στη Γλασκώβη (31/10-12/11), η Twinkl (www.twinkl.gr) ξεκίνησε μια διεθνή εκπαιδευτική καμπάνια καλώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε αρκετές χώρες του κόσμου να συζητήσουν στην τάξη για το πολύ σημαντικό ζήτημα της οικολογικής κρίσης.

Το σχολείο μας συμμετείχε στη διεθνή πρωτοβουλία «Draw Upon Earth - Ζωγραφίζοντας για τη Γη» προκειμένου οι φωνές των μαθητών μας να ενωθούν με αυτές των παιδιών σε όλο τον κόσμο καθώς έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακουστούν οι σκέψεις και οι ανησυχίες της νέας γενιάς για την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη.

Η συγκεκριμένη δράση ενθαρρύνει τα παιδιά να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν τον ιδανικό τους κόσμο καθώς και το πώς πιστεύουν ότι θα είναι ο πλανήτης μας σε 50 χρόνια. Να αναζητήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εικόνες που θα δημιουργήσουν και, στα πλαίσια της συζήτησης, να εκφράσουν τις σκέψεις τους για τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν σήμερα προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα!".