Σοβαρή ανησυχία υπάρχει για την αύξηση των κρουσμάτων πολλές περιοχές της επικράτειας, μεταξύ αυτών και για την Αχαΐα.

Η σύσκεψη που είναι να γίνει από την επιτροπή θεωρείται αρκετά κρίσιμη αφού μεταξύ αυτών έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμα και προτάσεις που παραπέμπουν σε μέτρα προστασίας τύπου lockdown.

Η βασική πρόταση που υπάρχει ως εναλλακτική και αφορά τις "κόκκινες" περιοχές είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα και μετά. Πρόταση που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχει αποδώσει.

Κι που σίγουρα αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις στον χώρο της εστίασης, αλλά και στους νέους. Τα κρούσματα πάντως στην Αχαΐα μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν φτάσει ήδη τα 833, με τις τρεις μέρες από αυτές να είναι στις χειρότερες από την αρχή της πανδημίας, από πλευράς αριθμού μολύνσεων.

204 κρούσματα την Τρίτη, 238 την Τετάρτη και 220 την Πέμπτη (και τα 171 της Δευτέρας) Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υγειονομικών και αυτή την Παρασκευή τα κρούσματα θα είναι στο ίδιο επίπεδο, κοντά δηλαδή στα 200 ή και περισσότερα.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων για τις επόμενες ημέρες θα κυμαίνεται από τα 200 και πάνω και με βάση το μέγεθος της διασποράς, αλλά και των τεστ που γίνονται καθημερινά, θα είναι επιτυχία αν ο νομός καταφέρει και συγκρατήσει τον αριθμό σε αυτό το επίπεδο.