Κοντά στα 150 άτομα υποδέχτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα έξω από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, αρκετοί ήθελαν να αγκαλιάσουν τον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο για την προεδρία της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Εκεί ήταν όλα σχεδόν τα στελέχη της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα, δηλώνοντας ανοικτά τη στήριξη τους στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και αρκετά ιστορικά στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα στις δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε: «Ξεκινάμε κάτι νέο από εδώ, από την Αχαΐα. Φέρνουμε ελπίδα και προοπτική. Με βάση τις αρχές και τις παραδόσεις μπορούμε να πάμε μπροστά». 

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκινάει την περιοδεία του για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ από την Πάτρα και την Αχαΐα, σε μία περιοχή που άλλωστε είναι βουλευτής και που έχει άρρηκτες σχέσεις μαζί της.

Η περιοδεία του θα είναι σε όλη την Ελλάδα, με τον πρώην πρωθυπουργό να οργώνει τον επόμενο μήνα, μέχρι και την ημερομηνία των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, όλη την επικράτεια. 


Η δήλωση του

Ξεκινάμε σήμερα από εδώ, από την Αχαΐα, μια νέα μεγάλη προσπάθεια.

Να γίνει μεγάλη και ισχυρή η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Γιατί εμείς μπορούμε να δώσουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό.

Συμπάσχουμε με τις αγωνίες του λαού, που βίωσε και βιώνει απανωτές κρίσεις.

Μας δίδαξαν πολλά, αυτές οι κρίσεις.

Και ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε νέες μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις.

Μια μεγάλη μετάβαση, στην πράσινη ανάπτυξη.

Αυτή η μεγάλη αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει με αντιλήψεις και πρακτικές παρελθόντος, δεν μπορεί να γίνει με ένα κράτος πελατειακό που στηρίζει κατεστημένα και ρίχνει τα βάρη στον λαό.

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη.

Οι αρχές και οι παραδόσεις μας, επιβάλλουν,

Να εγγυηθούμε μια μετάβαση που χτυπά τα διαχρονικά προβλήματα, προβλήματα που γνωρίζει ο Ελληνικός λαός,

Να εγγυηθούμε μια μετάβαση που θα δίνει τη σιγουριά στην Ελληνίδα και στον Έλληνα, θα αντιμετωπίζει τις τεράστιες ανισότητες, θα εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα δίνει σε όλους τη δυνατότητα δημοκρατικής συμμετοχής και μαζί, θα διαμορφώνει το νέο όραμα για τον Ελληνισμό.

Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια διέξοδο.

Θα ξανακάνουμε την Παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη.

Το μπορούμε. Πάμε μπροστά.

Και θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, τους συμπολίτες μου Αχαιούς, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα με τόσο ενθουσιασμό και να τους προσκαλέσω να πορευτούμε μαζί σε αυτήν την όμορφη, αλλά και αναγκαία για την Ελλάδα και τους Έλληνες, προσπάθεια.