Τα νοσοκομεία της Πάτρας ετοιμάζονται για να έρθουν αντιμέτωπα με την αύξηση των νοσηλειών που φέρνει το νέο κύμα της έξαρσης του κορωνοϊού, χωρίς όμως να έχουν καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που βγήκαν σε προσωρινή αναστολή εργασίας επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο φτάνουν τους 250, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτόν όσοι αποφάσισαν εντέλει να το κάνουν και επέστρεψαν στην εργασία τους.

Από τους 250 οι θέσεις που έχον καλυφθεί είναι ελάχιστες. Πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας σε αναστολή έχουν βγει 103 μόνιμοι εργαζόμενοι και κοντά στους 17 συμβασιούχους  Σύνολο 120.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα βγήκαν σε αναστολή 134 εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι. Από αυτούς στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα έχουν καλυφθεί οι 23 θέσεις και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι 18.

Ελάχιστες, δηλαδή, σε σύγκριση με τα κενά. Μέσα στα κενά αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα επειδή μπορεί να έχουν κάνει το εμβόλιο, ωστόσο νόσησαν από τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός τους, με βάση τις εκτιμήσεις και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας είναι συνολικά κοντά στους 30 εργαζόμενους και ενδέχεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων.

Κενά όμως εξαιτίας του υποχρεωτικού εμβολισμού υπάρχουν και στο Καραμανδάνειο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 30 περίπου εργαζόμενοι έχουν βγει σε αναστολή με τους μισούς από αυτούς και πλέον να είναι νοσηλευτές.

Οι αναπληρώσεις των κενών αυτών στο νοσοκομείο Παίδων είναι ελάχιστες και δεν ξεπερνούν τις 5 και μάλιστα σε θέσεις που δεν έχουν να κάνουν με την πρώτη γραμμή, αλλά και με το βοηθητικό προσωπικό.

Τα κενά λοιπόν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δεν έχουν καλυφθεί και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν ξεχάσει ρεπό και άδειες, να δουλεύουν υπερωρίες και να έχουν φτάσει στα όρια τους, με τις δυνάμεις τους να έχουν εξασθενήσει.

Κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε πλέον στη δίνη μιας νέας έξαρσης του ιού που θα αυξήσει τις νοσηλείες και θα πιέσει το σύστημα ακόμα περισσότερο και θα αναγκάσει τους υγειονομικούς. Με λίγα λόγια βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα που έρχεται για το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία.