Ο εφιάλτης των εφημεριών στα νοσοκομεία της Πάτρας έχει επιστρέψει και μαρτυρά μια συνεχόμενη αυξητική τάση στις εισαγωγές και στις νοσηλείες που αποτυπώνει την διασπορά στην ανοικτή κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εφημερία του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, από το απόγευμα της Τετάρτης έως το ξημέρωμα της Πέμπτης, οι εισαγωγές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασαν τις 29 στον αριθμό.

Παράλληλα, τα άτομα που πήγαν στο νοσοκομείο έχοντας μία συμπτωματολογία του ιού ήταν κοντά στα 14. Συνολικά ο αριθμός των ατόμων που πήγαν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην διάρκεια της εφημερίδας ξεπέρασαν τα 40.

Όμως η ίδια κατάσταση παρατηρήθηκε και στην εφημερία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο που είχε προηγηθεί μία μέρα νωρίτερα. Τα άτομα που πήγαν στο ΠΓΝΠ, είτε με επιβεβαιωμένα κρούσματα, είτε ως ύποπτα ήταν κοντά στα 40.

Οι εισαγωγές στην ίδια εφημερία έφτασαν τις 16. Αυτό που παρατηρούν οι γιατροί των δυο νοσοκομείων και τους ανησυχεί για την όλη κατάσταση είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό από τους ασθενείς που φτάνουν στην διάρκεια των εφημεριών, έρχονται σε σοβαρή κατάσταση και για αυτό εισάγονται αμέσως για νοσηλεία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις εισαγωγές, βέβαια, είναι ασθενείς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Αυτό όμως δεν αλλάζει την πίεση που όπως όλα δείχνουν έρχεται ξανά στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αν η διασπορά συνεχιστεί και δεν περιοριστεί αυτή η εξάπλωση του ιού, είναι σχεδόν δεδομένο ότι μέσα στον Νοέμβριο θα ζήσουν καταστάσεις σαν και αυτές του περασμένου Μαρτίου όπου το σύστημα πιέστηκε ασφυκτικά.

Ήδη στο ΠΓΝΠ οι δύο κλινικές για covid έχουν γεμίσει και έχουν ετοιμάσει τρίτη, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Παρόμοια διαμόρφωση χώρων έχει σχεδιαστεί και είναι σχεδόν έτοιμη και για το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.