Ως κάτοικοι μιας Μεσογειακής χώρας όπως η Ελλάδα, απολαμβάνουμε τον ήλιο και τον καλό καιρό τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Όταν λοιπόν πια έχει κρυώσει ο καιρός για τα καλά, οι περισσότεροι προτιμούν να μείνουν στη ζεστασιά του σπιτιού μας ή να γυμναστούν σε κλειστούς χώρους. Αν όμως προετοιμαστούμε σωστά, μπορούμε να απολαύσουμε άφοβα μια βόλτα έξω στο κρύο ή το χιόνι, λαμβάνοντας όλα τα οφέλη που μας δίνει το περπάτημα, όπως αναφέρει το ygeiamou.

Ντυθείτε με πολλαπλές στρώσεις ρούχων: Το μυστικό των κατοίκων των χωρών που έχουν αρκετούς μήνες χειμώνα είναι οι πολλές στρώσεις ρούχων, από τα πιο λεπτά στα πιο χοντρά. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται μια «μόνωση» που θωρακίζει τον οργανισμό μας από το κρύο, επιτρέποντας όμως παράλληλα τη θερμότητα να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα χωρίς όμως να υπερθερμανθεί. Το πρώτο στρώμα θα πρέπει να απομακρύνει την υγρασία, ενώ μια στρώση με φλις ύφασμα θα σας κρατήσει σίγουρα ζεστούς.

Καλύψτε τα αυτιά και τα χέρια σας: Τα συγκεκριμένα σημεία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο, επομένως με αυτόν τον τρόπο τα προφυλάσσετε από τα κρυοπαγήματα.

Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια: Τα πόδια μας είναι άλλο ένα μέρος του σώματος που θα μπορούσε να «παγώσει» γρήγορα, επομένως φροντίστε να τα διατηρείτε ζεστά αλλά και ασφαλή, επιλέγοντας παπούτσια με αντιολισθητική σόλα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και σε περίπτωση που θα περπατήσετε σε πάγο, μπορείτε να προσθέσετε ειδικές αλυσίδες χιονιού για παπούτσια. Αποφύγετε το διχτυωτό ύφασμα που συνήθως συναντάται στα αθλητικά παπούτσια.

Μη ξεχάσετε το κασκόλ σας: Το κασκόλ δε θα προφυλάξει μόνο το λαιμό σας, αλλά τυλίγοντάς το γύρω από τη μύτη και το στόμα σας, αποτρέπετε τον παγωμένο αέρα να εισέλθει στους πνεύμονές σας. Μάλιστα, εάν έχετε άσθμα, κρύος αέρας θα μπορούσε να τους επηρεάσει τους πνεύμονές σας.

Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα: Τους χειμωνιάτικους μήνες η μέρα μικραίνει και οι σκοτεινές περίοδοι είναι περισσότερες. Επομένως, φορώντας ρούχα με έντονα χρώματα, ή ακόμα και ανακλαστικό εξοπλισμό σε περίπτωση μιας πεζοπορίας στο δάσος, μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει τη μορφή σας όσο περπατάτε.

Κάντε προθέρμανση: Λίγες ασκήσεις προθέρμανσης όπως τα jumping jacks ή τα επιτόπια αλματάκια θα προετοιμάσουν το σώμα σας καταλλήλως για τον κρύο καιρό.

Κάντε διατάσεις στο τέλος: Οι ασκήσεις αποκατάστασης είναι το ίδιο σημαντικές με τις ασκήσεις προθέρμανσης, καθώς θα προφυλάξετε τους μυς σας από τις ανεπιθύμητες κράμπες, τους πόνους και την αφυδάτωση.