Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (σήμερα), αντιπροσωπεία του 45μελούς μουσικο – χορευτικού συγκροτήματος από το Μπάλιγκεν της Γερμανίας, το οποίο φιλοξενείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στην πόλης μας επι μία εβδομάδα, στο πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών νέων ηλικίας έως 30 ετών.

Η συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο υπεύθυνος του Χορευτικού Τμήματος Χρήστος Γιαννόπουλος, έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με τον δήμαρχο της Πάτρας απευθυνόμενος στους νέους από την Γερμανία, να κάνει αναφορά στον μεγάλο Γερμανό δραματουργό, σκηνοθέτη και ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο οποίος όπως είπε θα πρέπει να αποτελεί οδηγό τους όπως και σημείο αναφοράς όλης της ανθρωπότητας.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία από το Μπάλιγκεν, αναφέρθηκε στην Πάτρα και το πόσο εντυπωσιάστηκαν,  κάνοντας παράλληλα λόγο για τα όσα αποκόμισαν από την επίσκεψη τους – όπως είπαν  - σε μία σύγχρονη πόλη και χώρα, η οποία έχει κάνει  βήματα μπροστά.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αναφέρθηκε στη λαϊκή παράδοση και τις σχέσεις που μπορεί να οικοδομήσει, διαμορφώνοντας παράλληλα κοινό βηματισμό ιδιαίτερα μεταξύ των λαών και των νέων ανθρώπων.

Ο κ. Πελετίδης παρέδωσε στα μέλη της αποστολής αναμνηστική φωτογραφία από την κοινή πολιτιστική δράση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία αποτυπώνονται μαζί τα μέλη του σχήματος από την Γερμανία, τα μέλη του χορευτικού τμήματος από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και του χορευτικού από τον Παμμικρασιατικό.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι από το Μπάλιγκεν έδωσαν στο δήμαρχο της Πάτρας ως αναμνηστικό ένα ξεχωριστό κεραμικό έργο.

Η κ. Γεροπαναγιώτη σε ανάμνηση της φιλοξενίας από τον Πολιτιστικό Οργανισμό των 45 νέων από την Γερμανία, παρέδωσε κεραμικά τα οποία επιμελήθηκαν οι κεραμίστες του εικαστικού εργαστηρίου.

Η επταήμερη επίσκεψη του μουσικο - χορευτικού σχήματος, ολοκληρώνεται σήμερα στις 9.00 το βράδυ στον πολυχώρο «ΑΙΓΛΗ» της Veso Mare, o οποίος θα «πλημμυρήσει» με ήχους και μουσικές της Ελλάδας και της Γερμανίας, σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι που δεν γνωρίζει σύνορα και έχει σημείο αναφοράς τη λαϊκή παράδοση.