Οργή και αγανάκτηση υπάρχει στην αγορά για τα νέα μέτρα από όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων και η πρόθεση του ΣΚΕΑΝΑ να προχωρήσει την Δευτέρα στις 8 Νοεμβρίου, αποτυπώνει την ατμόσφαιρα που υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ότι αφορά το θέμα του λουκέτου των καταστημάτων του κλάδου τη συγκεκριμένη ημερομηνία, οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο του ΣΚΕΑΝΑ θα προχωρήσει σε έκτακτη σύσκεψη αφού όπως αναφέρουν πηγές του κύκλου του, έχουν προσεγγίσει τον σύλλογο και άλλοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να συμμετάσχουν και αυτοί σε μία τέτοια κινητοποίηση.

Αν η κινητοποίηση αυτή πάρει πανελλαδικές διαστάσεις είναι σίγουρο ότι θα πονέσει ακόμα περισσότερο τους κυβερνώντες και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση στο πανελλήνιο.

Έτσι, υπάρχει ενδεχόμενο αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους άλλους συλλόγους να δοθεί περιθώριο για μία καλύτερη οργάνωση της όλης κινητοποίησης, σε πανελλήνια διάσταση και να πάρει προέκταση για μία άλλη κοντινή ημερομηνία. 

Ζητούμενο, άλλωστε, είναι να συμμετάσχουν σε μία τέτοια κινητοποίηση όχι μόνο η Πάτρα, αλλά η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως και αν είναι δυνατόν, και άλλοι κλάδοι.

Πάνω σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας είναι σίγουρο ότι θα στηρίξει την κινητοποίηση του ΣΚΕΑΝΑ, όμως σε ότι αφορά την συμμετοχή του, περιμένει και αυτός την αντίστοιχη απόφαση του τριτοβάθμιου οργάνου για το αν προχωρήσει σε μία ανάλογη κατεύθυνση.

Το δεδομένο είναι ότι από την εστίαση έως και το εμπόριο υπάρχει οργή και αγανάκτηση για τα νέα μέτρα από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, υποστηρίζοντας ότι θα φέρουν δεκάδες λουκέτα και θα βάλουν σε έναν ακόμα βαθύτερο κανάλι την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.  

Οπότε ανάμεσα σε όλους και όλα υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Να αντιδράσουν και φωνάξουν κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης. Το ζήτημα που μένει είναι ο τρόπος, ο χαρακτήρας της κινητοποίησης αυτής και το αν ενωθούν όλοι οι κλάδοι της αγοράς, με στόχο να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να ακουστεί ακόμα πιο δυνατή η φωνή τους εκεί που πρέπει.