Σε μία δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι οικοδόμοι στην Πάτρα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κάνουν για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του ΕΦΚΑ στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη όπου απέκλεισαν την είσοδο με “κόντρα πλακέ” πάνω στο οποίο έγραψαν συνθήματα, ενώ ανάρτησαν μεγάλο πανό στην πρόσοψη.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσε και ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ενώ ο δήμος προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν, σήμερα Πέμπτη 4 Νοέμβρη, το πρωί, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, έξω από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Κορίνθου και Γούναρη, στηρίζοντας τον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους.

Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας των οικοδόμων, που έχει κηρυχθεί για σήμερα κατά του νέου αντεργατικού νόμου (νόμος Χατζηδάκη), με αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.  

Κατώτερο μεροκάματο: Εργάτη 50 € – βοηθού 53 € – τεχνίτη 56 €, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου (τριετίες, προσαυξήσεις).

Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Την οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.

Να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη λήψη του εποχικού επιδόματος από περισσότερους οικοδόμους & εργαζόμενους στις Κατασκευές.

«Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της Απεργίας».