Σε ανακοίνωσή από την ένωση υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς Πάτρας τονίζονται τα εξής:

«Σήμερα Τετάρτη 03-11-2021 στις 17:00 ενημερωθήκαμε για την εκτέλεση μεταγωγής κρατούμενου λόγω κατάποσης αντικειμένων μεταξύ των οποίων ξυραφάκια και μπαταρίες.

Η διοίκηση του σωματείου και της ομοσπονδίας συμφώνησαν στην εκτέλεση της μεταγωγής για τον αυτονόητο λόγο του κινδύνου της απώλειας ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο, πρακτικά όπως έχουμε εξηγήσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα, η υπηρεσία μας δεν έχει ούτε το προσωπικό ούτε τα μέσα για την εκτέλεση μεταγωγών. Για την εκτέλεσή της απαιτήθηκε:

•Ένα ασθενοφόρο καθώς δεν μπορούσε να κινηθεί η κλούβα.

*Δυο εξωτερικοί φρουροί με ένα συμβατικό όχημα.

•Οκτώ αστυνομικοί με τρία οχήματα (δυο περιπολικά και ένα συμβατικό).

Παράλληλα, επειδή οι συνάδελφοι μετακινήθηκαν από δυο σκοπιές οι οποίες έμειναν άδειες, ένα ακόμα περιπολικό της αστυνομίας κινήθηκε στην εξωτερική περίμετρο της φυλακής. Τώρα ψύχραιμα ρωτάμε, υπάρχει κάποιος ακόμα που να πιστεύει ότι κερδήθηκε κάτι για την ασφάλεια της πόλης μας ;

Όλη αυτή η ιστορία είναι μια επικοινωνιακή φούσκα. Το μόνο που δεν είναι επικοινωνιακό, θα είναι όταν θα αρχίσουν οι κρατούμενοι να ανεβαίνουν στις άδειες σκοπιές όπως έγινε παλιότερα στον Κορυδαλλό και στα Τρίκαλα. Τότε εδώ θα είμαστε για να σας θυμίσουμε ποιοι υπέγραψαν αυτή την διαταγή και ποιοι την στήριξαν.

Αυτονόητο ότι η απεργία συνεχίζεται. Επόμενο επεισόδιο αύριο…».