Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, κρυσταλλική
1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
3 κουτ. της σούπας βούτυρο καρύδας
2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα μήλου

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ραντίζεις με ελαιόλαδο 10 φόρμες για ντόνατ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις το βούτυρο και το αναμειγνύεις το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την μαρμελάδα μήλου και την κρυσταλλική ζάχαρη.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Ενώνεις τα δύο σου μείγματα σταδιακά και ανακατεύεις για να ετοιμάσεις το τελικό σου.
Μοιράζεις την τελική σου ζύμη στις 10 φόρμες και ψήνεις για 10 λεπτά.
Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: tlife.gr