Το Βέλγιο αναμένεται να ξεπεράσει τη δέσμευσή του να δωρίσει 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας «LeSoir».

«Αν τα πράγματα πάνε καλά, το Βέλγιο θα δώσει τουλάχιστον 7,3 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου - σχεδόν διπλάσιες από την αρχική πρόβλεψη», αναφέρει η Soir.
Εμβόλια Johnson & Johnson στον μηχανισμό Covax

Τις επόμενες εβδομάδες, 3,8 εκατομμύρια δόσεις Johnson & Johnson (J&J) θα περάσουν από τον μηχανισμό Covax, δήλωσε η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Μίριαμ Κιτίρ, ενώ πρόσθεσε ότι οι παραδόσεις από την Pfizer είναι επίσης σε καλό δρόμο. «Το εργαστήριο Johnson & Johnson μας διαβεβαίωσε για την παράδοση των 3,8 εκατομμυρίων δόσεων με μία δόση», είπε.

Καθώς το Βέλγιο έχει εξασφαλίσει πολύ μεγάλες παραγγελίες εμβολίων, δωρίζει τα πλεονάσματά του. Από την αρχή του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί παραδόσεις στη Ρουάντα, τη Σενεγάλη, την Τυνησία και την Ουγκάντα, ενώ νέες παραδόσεις προορίζονται για άλλες πέντε χώρες.
Μόνο 40 εκατομμύρια δόσεις έχει παραδώσει η Ευρώπη

Η Le Soir σχολιάζει το γεγονός ότι από τις 300 εκατομμύρια δόσεις που υποσχέθηκαν να δωρίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το τέλος του έτους, μόνο 40 εκατομμύρια έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι το Βέλγιο συντονίζει όλα τα αιτήματα από χώρες που θέλουν να δωρίσουν εμβόλια της Johnson & Johnson.