Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Μέτσοβο το Κύπελλο Ελλάδος θερινού διάθλου (σκοποβολή και τρέξιμο) προσφέροντας εντυπωσιακό και μοναδικό θέαμα.  Ένας αγωνιστικός θεσμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) που συνεχώς εξελίσσεται και βελτιώνεται οργανωτικά.  

Το Κύπελλο Ελλάδος θερινού διάθλου έγινε στο Μέτσοβο, με χειμερινές συνθήκες, αλλά τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να δείχνουν εξαιρετική διάθεση να προσφέρουν θέαμα και να διεκδικήσουν την διάκριση. 

Στην κατηγορία Παίδων νικητής ήταν ο Ιωάννης Αναστασιάδης που ξεχώρισε από την αρχή με πολύ καλή σκοποβολή και γρήγορο τρέξιμο, ενώ έγινε «μάχη» από 5 αθλητές για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, με τον Αντώνη Προδρομίδη να τερματίζει δεύτερος και ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης τρίτος.

Στις Κορασίδες, ο συναγωνισμός ήταν επίσης έντονος, με τις βολές στη θέση ορθίων να καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα και τις Χριστίνα Ρόζα, Λυδία Τσιάτσιου και Γεωργία Τσιάρκα να κατακτούν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Στις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων οι πρώτοι νικητές Βασίλειος Τσουρέκας και Κλεονίκη Αναστασιάδου αντίστοιχα, επικράτησαν σχετικά εύκολα, αφού ξεχώρισαν από την αρχή του αγώνα. Τα υπόλοιπα μετάλλια πήραν ο Ιωάννης Παρίσης (αργυρό) και ο Κωνσταντίνος Κόλτσης (χάλκινο) στους παμπαίδες και η Βασιλική Μπίσα (αργυρό) με την Ελένη Μπίσα (χάλκινο) στις Παγκορασίδες.  

Οι πρώτες 6άδες ανά κατηγορία: 

  • Παίδες 
  1. Αναστασιάδης Ιωάννης (ΔΡΑ) 
  2. Προδρομίδης Αντώνιος (ΑΟΦ) 
  3. Αναστασιάδης Κωνσταντίνος (ΔΡΑ) 
  4. Αθανασίου Ευάγγελος (ΑΟΦ) 5. Παρίσης Ευάγγελος (ΝΑΟ) 6. Γεωργάκης Ιωάννης (ΑΟΦ)
  • Κορασίδες 
  1. Ρόζα Χριστίνα (ΑΟΦ) 
  2. Τσιάτσιου Λυδία (ΝΑΟ) 
  3. Τσιάρκα Γεωργία (ΝΑΟ) 
  4. Μουλέλη Ελένη (ΑΟΦ) 5. Βάικου Δάφνη (ΝΑΟ) 6. Βάικου Αικατερίνη (ΝΑΟ)  
  • Παμπαίδες 
  1. Τσουρέκας Βασίλειος (ΜΕΤ) 2. Παρίσης Ιωάννης (ΝΑΟ) 3. Κόλτσης Κωνσταντίνος (ΑΟΦ) 
  2. Γαλανός Αχιλλέας (ΝΑΟ) 5. Μαγειρίας Ευάγγελος (ΜΕΤ) 6. Νάκας Αναστάσιος (ΜΕΤ)
  • Παγκορασίδες 
  1. Αναστασιάδου Κλεονίκη (ΑΟΦ) 
  2. Μπίσα Βασιλική (ΜΕΤ) 
  3. Μπίσα Ελένη (ΜΕΤ) 
  4. Βεληβάση Ευδοκία (ΜΕΤ) 5. Τόσιου Καλλιόπη (ΝΑΟ) 6. Πεκάλη Ανδρομάχη (ΝΑΟ)         

Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός αθλητών συμμετείχε και στις προαγωνιστικές κατηγορίες, οι οποίοι εντυπωσιάσαν με τις δεξιότητες τους στην σκοποβολή.